«Україна – країна нескорених»

12 жовтня 2018

14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст. Це свято – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності і досягнення Україною своєї незалежності.

У приміщенні філіалу ім. О.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова 10 жовтня 2018 року відбулася краєзнавча година «Україна – країна нескорених», присвячена Дню захисника України. Слава про подвиги козаків і їх нащадків живе і буде жити вічно. «Козацькому роду – нема переводу» так, співається в пісні і це дійсно так.

Під час заходу учні 5 та 6 класів загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. №2 пригадали історією виникнення та героїчні подвиги українського козацтва, яке завжди стояло на сторожі кордонів України.

Старший науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею Біленко Ірина Василівна ознайомила присутніх з історією Прилуцького козацького полку.

Гідними слави своїх пращурів є наші воїни, які зараз воюють в лавах Української армії, відстоюючи мир і спокій на рідній землі. Про високий патріотизм солдатів і офіцерів, що приймають участь у АТО розповіли гостям учасники АТО, військовослужбовці Прилуцького об’єднаного міського військового комісаріату: начальник відділення забезпечення – майор Гмиря Сергій Миколайович та старший офіцер відділення комплектування – капітан Шматко Юрій Миколайович.

Під час заходу присутні також мали можливість оглянути деякі зразки зброї, що використовується під час проведення АТО, предмети козацької доби з музейної колекції, переглянути відео «Історія українських земель» та прийняти участь у вікторині.

Відповідальна за проведення заходу завідуюча філіалу ім. О.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова Т. О. Іващенко.

За інф.Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

Переглядів:66