Захисник України — приклад мужності

12 жовтня 2018

14 жовтня особливий день для України та українців. Саме цього дня, тепер уже на державному рівні, ми — українці, відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка з давніх-давен є Берегинею нашого роду. Тепер цей день є святом захисників нашої рідної землі — Днем захисників України, котрі боронять від підступного загарбника мир і незалежність рідного краю.

Справжніх патріотів можна виховати лише власним прикладом та широкою інформаційною кампанією для підростаючого покоління, отож Прилуцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував виховну годину для учнів-старшокласників загальноосвітніх шкіл з нагоди свята.

Виховний захід удався напрочуд чуттєвим та змістовним. Діти читали свої власні вірші, присвячені героям-захисникам, які боронять мир на сході України, ділилися історичними фактами про події, які, нажаль, довелося переживати нам разом з тими людьми, які взяли до рук зброю, ставши на захист рідної землі, та тими, хто був змушений покинути свої рідні домівки, рятуючи життя. І ці болючі на сьогоднішній день теми були обрані не випадково, бо, тільки переживши і відчувши той розпач втрат, який переживали у недалекому минулому наші захисники — оборонці, можна вчити дітей бути справжніми патріотами готовими стати на смерть за свою рідну землю. Особливого патріотичного духу та піднесеного настрою додали святкові вишиванки, у які вбралися діти з приводу свята.

Після закінчення заходу, у кожного учасника залишилися на згадку роздруківки авторських віршів та впевненість у завтрашньому світлому мирному дні, бо мужні сини України, які відстояли і продовжують боронити мир та благополуччя нашої держави на сході навчили усіх своїм власним прикладом, що разом можна подолати будь-які труднощі та, навіть, пережити горе. Виходячи із зали, кожна дитина винесла у своєму серці та очах патріотичний вогонь надії та впевненості у щасливому майбутньому рідної землі та її дітей.

Прилуцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Переглядів:60