Відпочинок та оздоровлення дітей перебуває на особливому контролі міської ради

18 жовтня 2018

У сесійній залі міської ради 17 жовтня за головування заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Сивенка відбулося розширене засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради в ході якого слухалося питання «Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 27 березня 2018 року № 104 «Про організаційне і фінансове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей улітку 2018 року».

У своєму виступі начальник відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко наголосила, що в місті на належному рівні проведена робота, спрямована на забезпечення організованого оздоровлення та відпочинку дітей у літній період.

Відповідно до рішення Прилуцької міської ради (42 сесія 7 скликання) від 23 квітня 2018 року № 7 «Про утворення дитячих закладів відпочинку», для організації відпочинку дітей улітку 2018 року в місті Прилуки на базі навчальних закладів міста утворено та діяло 15 дитячих закладів відпочинку – таборів з денним перебуванням.

Кошти, які передбачені у міському бюджеті на 2018 рік для організації оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку, використано відповідно до цільового призначення. Фінансовим управлінням міської ради спрямовано 677,6 тисяч гривень бюджетних коштів на відпочинок дітей та 27,0 тисяч гривень бюджетних коштів використано на оздоровлення дітей.

Працівниками комунального підприємства комбінату шкільного харчування «Шкільний» було забезпечено належне харчування на період функціонування дитячих закладів відпочинку – таборів з денним перебуванням дітей та відповідало передбаченим нормам та потребам дітей.

Прилуцькою міською дитячою лікарнею та комунальним лікувально-профілактичним закладом «Прилуцька центральна міська лікарня» забезпечувалося обстеження дітей, які направлялися до дитячих санаторних закладів, дитячих закладів оздоровлення і відпочинку для оформлення необхідної медичної документації та перебуванням медичних працівників для роботи в дитячих відпочинкових закладах з денним перебуванням школярів.

Протягом оздоровчої кампанії проводився підбір дітей пільгових категорій для направлення до оздоровчих закладів на території області та за її межами. Станом на 16 жовтня 2018 року оздоровчими та відпочинковими послугами охоплено 3376 дітей шкільного віку, з них 2191 дитина пільгової категорії. Оздоровчі послуги надано 1089 дітям, з них 950 дітей пільгових категорій. Відпочинкові послуги отримали 2287 дітей, з них 1241 дитина пільгової категорії.

Посадовець відмітила належну роботу дитячих таборів з денним перебуванням, змістовне дозвілля дітей та учнівської молоді влітку шляхом залучення до роботи фахівців закладів культури та спеціалістів відповідних служб міської ради.

Питання оздоровлення та відпочинку дітей улітку 2018 року постійно висвітлювалося у засобах масової інформації та на офіційному сайті Прилуцької міської ради.

Виконавчий комітет міської ради визначив роботу міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період 2018 року задовільною та взяв до відома інформацію начальника відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради Олени Опанасенко про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 27 березня 2018 року №104 «Про організаційне і фінансове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей улітку 2018 року».

Також члени виконавчого комітету міської ради розглянули й інші нагальні питання порядку денного засідання та ухвалили по них відповідні рішення.


Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:66