"Європейський тиждень місцевої демократії"

19 жовтня 2018

"Європейський тиждень місцевої демократії" є щорічною загальноєвропейською кампанією, започаткованою Радою Європи 15 жовтня 2007 року.

Відповідно до Указу Президента України "Про Європейський тиждень місцевої демократії" №922/2007 від 27.09.2007 року, Європейський тиждень місцевої демократії проводиться кожного року у тиждень, що включає 15 жовтня - дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування в 1985 році.

У рамках Європейського тижня місцевої демократії 17 жовтня поточного року відбулася зустріч учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти з посадовцями Прилуцької міської ради. Старшокласники мали нагоду ознайомитися безпосередньо з роботою та повноваженнями структурних підрозділів міської ради, з метою практичного розуміння принципів та шляхів досягнення місцевої демократії у місті, сприяння обізнаності щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залучення молоді до прийняття управлінських рішень.

Вільне отримання інформації щодо національних та європейських стандартів і принципів функціонування системи місцевого самоврядування та забезпечення можливості громадян активно брати участь у вирішенні питань своїх міст є головною передумовою здійснення ефективного та демократичного управління на місцях.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради, Олена ОПАНАСЕНКО

Переглядів:115