Унікальними скульптурами поповнилась історична частина міста Прилуки

27 жовтня 2018

На площі Іоасафа Бєлгородського та Центральній площі міста 27 жовтня відбулося урочисте відкриття унікального мистецького простору — десяти скульптур створених під час Всеукраїнського скульптурного пленеру, який відбувся у Прилуках.

Нагадаємо, що з 10 вересня 2018 року в нашому місті стартував унікальний для Прилук проект — симпозіум десяти скульптур в камені, участь у якому взяли видатні українські скульптори, чиї роботи стали окрасою в багатьох містах України та світу. Скульптори, учасники пленеру, під час прес-конференції, 12 вересня, обговорили ідеї симпозіуму, презентували макети майбутніх скульптур. Тематика декоративних унікальних скульптур релігійна та історична. Скульптури виготовлені із глиб піщаника, мають світлий колір, висоту до 2,5 м.

Унікальні роботи скульптурного пленеру_2018_м.Прилуки (інформація додається).

Урочисте відкриття мистецького простору розпочалося на площі Іоасафа Бєлгородського й продовжилося на Центральній площі міста. У відкритті унікальних скульптур взяли участь міський голова Ольга Попенко, народний депутат України Валерій Дубіль, лідер громадського руху “Оновлення” Сергій Коровченко, член-кореспондент Національної академії мистецтв України Микола Білик, відомі скульптори та художники України, депутати обласних і міських рад та активна громадськість міста.

У святковій програмі працював безкоштовний дитячий парк розваг.

Під час святкового дійства, яке розгорнулось у центральній частині міста, чимало майстрів демонстрували свої уміння на очах у прилучан, можна було скуштувати силу-силенну всіляких наїдків, послухати гарну українську пісню або подивитись виступи самодіяльних чи професійних художніх колективів.

Також гості міста та прилучани мали нагоду послухати український гурт ВВ (Воплі Відоплясова) та кавер-групу Holiday.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:53