Культурна сфера відзначає професійне свято

09 листопада 2018

У світле свято, в днину пречудову,

Хай мир і спокій буде в нас щодня.
Культуру бережімо, рідну мову

Бо Україна – це одна рідня.

Усіх вітаєм і добра бажаєм,

Та процвітання, миру і тепла,

Щоб в Україні, в нашім ріднім краю,

Завжди любов і злагода була.


Вітання з нагоди професійного свята - Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва сьогодні у залі музичної школи імені Л.М.Ревуцького приймали працівники культури. У ході свята подяками міського голови й почесними грамотами Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА нагороджені передові кадри зі збереження духовності та самобутності нашого з вами буття.

З професійним святом працівників культури привітала заступник міського голови із гуманітарної сфери Тетяна Фесенко, яка акцентувала, що саме культура впливає на формування особистості людини з самих ранніх років. Відзначення Дня працівника культури та аматорів народного мистецтва – це визнання ролі української культури в процесі пробудження та формування національної свідомості. Завдяки вам, – справжнім подвижникам своєї справи, культура Прилуччини, як галузь, попри всі труднощі та негаразди, розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи.

Працівники культури отримали вітання від начальника відділу культури і туризму Прилуцької міської ради Катерини Мовчан,

директора Прилуцької музичної школи ім. Л.М.Ревуцького Ольги Компанець,

голови Прилуцької міської професіональної спілки працівників культури Євгенії Гнатів, голови первинної організації ветеранів працівників культури міста Світлани Бірюзової.

Культурні досягнення та традиції краю – це скарб, яким треба вправно скористатися. Тож збереження культурної спадщини і шанування своїх видатних земляків може стати для нас не тільки підставою для гордості, але й запорукою подальшого культурного розвитку та творчої наснаги.

Вагомий внесок у відродження національної культури вносять численні аматорські об’єднання, зберігають і передають від покоління до покоління історичну пам’ять народу працівники музеїв, бібліотек, клубів.

Своє мистецтво із радістю дарували викладачі музичної школи імені Левка Миколайовича Ревуцького Григорій Ушенко

та інструментальне тріо, у складі - Аліни Озерової, Галини Проценко, Валентини Шуляк).

Також своє музичне вітання подарував Олександр Козленко.

Усім працівникам культури, майстрам народної творчості та аматорам сцени бажаємо здоров’я, успіхів у професійній діяльності, невичерпної енергії, незгасаючого прагнення до самовдосконалення, творчого натхнення та щастя.

Зичимо вам нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і нових культурних проектів.


Фото:

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:59