Інформація стосовно зовнішнього незалежного оцінювання - 2019

13 листопада 2018

Навчальний рік увійшов в активну фазу, і все більше випускників цікавляться змістом і процедурами зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року. Зміст сертифікаційних робіт відповідатиме програмам зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 03 лютого 2016 року № 77 «Про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінюванню для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти» (ці ж програми були чинними під час розроблення тестових завдань 2018 року).

Випускникам закладів загальної середньої освіти результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів буде зараховано як результати державної підсумкової атестації. Ці учасники мають обов’язково скласти:

  • українську мову і літературу;

  • математику або історію України (на вибір учасника);

  • ще один предмет із переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, іспанська, німецька або французька мова).

У 2019 році учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти, обов’язково проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання з двох предметів: з української мови і математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) на вибір.

Реєстрація з 05.02.2019 до 25.03.2019. Для цього необхідно пройти процедуру реєстрації на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (http://testportal.gov.ua). Реєстрацію на ДПА у формі ЗНО здійснюють заклади освіти, в яких навчаються учні (студенти, вихованці). Реєстрацію для проходження ЗНО випускники минулих здійснюють самостійно відповідно до Порядку реєстрації на ЗНО-2019. Реєстрація вважається завершеною після відправлення до Київського регіонального центру оцінювання якості освіти реєстраційної картки, двох фотокарток 3х4, ксерокопії паспорта (1-ша сторінка – паспорт-книжечка, ІD-картка з обох сторін), документа про освіту (для випускників минулих років) та отримання у відповідь сертифіката.

Графік проведення основної сесії ЗНО-2019

21 травня - математика

23 травня - українська мова і література

27 травня - іспанська мова

27 травня - німецька мова

27 травня - французька мова

28 травня - англійська мова

30 травня - фізика

04 червня - історія України

06 червня - біологія

11 червня - географія

13 червня - хімія

Пробне ЗНО-2019

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проходить з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця. Пробне тестування є важливою складовою підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників та неприбутковою для організаторів і проводиться коштом фізичних і юридичних осіб. Вартість одного тестування для одного учасника буде оголошено на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти.

У 2019 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання:

16 березня – з української мови і літератури відбудеться;

23 березня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької).

У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може пройти тест з одного навчального предмета.

Реєстрація бажаючих (жителів м. Прилуки) для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 8 до 31 січня 2019 року на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти (http://www.kievtest.org.ua).

Учасники реєструються самостійно.

Ті, хто бажають пройти пробне ЗНО в інших регіонах України, мають зареєструватися через сайт відповідного регіонального центру.

У разі неявки учасника на пробне зовнішнє незалежне оцінювання з будь-якої причини сплачені кошти не повертаються!

Управління освіти Прилуцької міської ради

Переглядів:64