back

«Як інформувати суспільство про Угоду мерів»

19 листопада 2018

У місті Вінниця 14-15 листопада проходив 2-денний комунікаційний тренінг для підписантів Угоди мерів на тему: «Як інформувати суспільство про Угоду мерів».

Метою заходу було підвищення обізнаності населення про внесок міст-підписантів Угоди мерів у сталий енергетичний розвиток, реалізацію Проекту ЄС «Угода мерів – Схід», ініціативу ЄС в Україні.

Серед представників невеликих міст-підписантів, які скористалися можливістю не тільки вдосконалити свої знання про Угоду мерів по клімату і енергії і специфіці комунікаційної роботи в рамках впровадження цієї Ініціативи був представник від Прилуцької міської ради, головний спеціаліст, енергоменеджер управління житлово-комунального господарства міської ради Антоніна Фабриченко.

Угода мерів – провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Виконуючи ці зобов’язання підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Про діяльність Проекту «Угода мерів – Схід» учасникам семінару розповіли Національний експерт Проекту «Угода мерів – Схід» в Україні Оксана Кисіль та менеджер з комунікацій Проекту Тетяна Деревянкіна. Комунікаційний експерт Андрій Кирчів порадив, як успішно працювати з цільовими групами використовуючи комунікаційні канали та інформувати про заходи Проекту.

Для представників міських рад-підписантів Угоди мерів було надано можливість оглянули успішні проекти, реалізовані Вінницькою міською радою. Зокрема, вони відвідали твердопаливну котельню (вул. Баженова, 15), реконструйовану КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» та Вінницькою міською радою за підтримки Державного секретаріату з економічних питань Швейцарської Конфедерації (SECO), а також ЗОШ №20 (вул. Чумацька, 26), де реконструювали дах, утеплили фасад та замінили вікна на енергоефективні.

Фотозвіт (додається).

За інформацією відділу по роботі

з кадрами Прилуцької міської ради

Переглядів:138