back

Про участь у бізнес-бранчі «Прозорість. Інвестиції.

27 листопада 2018

Начальник відділу інвестицій та міжнародної діяльності міської ради Олена Канавець 26 листопада поточного року взяла участь у презентаційному заході «Прозорість. Інвестиції. Співпраця», що був організований командою програми Transparent Cities/Прозорі міста спільно з Transparency International Україна.

Для громадських активістів, представників бізнесу, органів місцевого самоврядування було презентовано платформи BRDO (regulation.gov.ua), ProZorro.Продажі, Dozorro.

Про хід та результати проекту «Від прозорості в інвестиційному секторі до ліквідації корупційних ризиків», що впроваджувався Transparency International Україна за сприяння Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії, розповів координатор Анатолій Котов.

Керівниця Програми Transparent Cities/Прозорі міста Катерина Цибенко ознайомила присутніх з аналітичним звітом щодо оцінки рівня прозорості в інвестиційній сфері найбільших 100 міст України (посилання на статтю https://ti-ukraine.org/news/4-mista-zi-100-vyyavylysya-ne-bajduzhymy-do-vymog-shhodo-prozorosti-investytsij/) .

Методологією вимірювання прозорості інвестиційного сектору було передбачено аналіз й оцінка відповідної інформації на сайтах міст, яка передбачена законодавством України (зокрема дотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»), презентабельність необхідної інформації для потенційних інвесторів, а також впровадження новітніх інструментів електронного врядування, наявність оцінки кредитного рейтингу.

За інформацією координатора Анатолія Котова м. Прилуки станом на 26 листопада мають оцінку в 5,7 балів та займають 50 позицію у рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 міст України.

Слід зазначити, що враховуючи наявні напрацювання м.Прилуки та потенціал управлінської команди, зазначена оцінка не є остаточною.

З представниками програми Transparent Cities/Прозорі міста узгоджено питання щодо надання додаткової інформації про унікальні практики електронного врядування м.Прилуки .

Відділ інвестицій та міжнародної діяльності міської ради

Переглядів:143