Президент України пояснив мотиви та послідовність дій української влади щодо введення воєнного стану в нашій державі

30 листопада 2018

Міський голова Ольга Попенко провела інформаційну нараду за участю військового комісара Прилуцького об’єднаного міського військового комісаріату Івана Черняка та представників правоохоронних органів із посадовцями міської ради, керівниками комунальних підприємств, закладів культури та закладів соціальної сфери міст.

Міський голова проінформувала присутніх про робочу поїздку до м.Чернігів де у Чернігівській ОДА відбулася зустріч із Президентом Петром Порошенком, у ході якої Глава держави детально пояснив мотиви та послідовність дій української влади щодо введення воєнного стану в нашій державі. Президент на зустрічі з управлінським активом Чернігівщини також представив нового очільника області – голову Чернігівської ОДА Олександра Мисника.

У ході зустрічі Глава держави зазначив, що в чотири рази збільшилася чисельність ворожих збройних сил, яка розміщена вздовж кордонів України, включаючи далекобійну артилерію, танки, ударні та розвідувальні літаки.

Введення воєнного стану покликано захистити українського воїна, щоб «воїн діяв під захистом закону». «Щоб не втрачати ні хвилини у випадку відкритої повномасштабної наземної воєнної агресії, коли буде усе задіяно, починаючи від мобілізації і закінчуючи функціонуванням штабів територіальної оборони, створення Ставки Верховного Головнокомандувача», - додав Президент.

«Захистити людей – це наша основна мета. Не дати далі прорватися агресору і змусити його заплатити високу ціну за таке безвідповідальне рішення», - сказав Глава держави.

Президент зазначив, що воєнний стан покликаний також і посилити захист узбережжя Азовського моря для того, щоб не допустити штурму з моря.

Ольга Попенко передала позицію Глави держави: військові — у повній бойовій готовності, а для цивільних життя не змінюється. У посиленому режимі нестимуть службу правоохоронці. Банки, підприємства, заклади торгівлі, інші установи та організації продовжують працювати у звичайному режимі. Конституційні права громадян не обмежуються. Система оповіщення населення перевірена та перебуває у стані готовності.

Міський голова Ольга Попенко зазначила, що для забезпечення у місті алгоритму дій в умовах застосування правового режиму воєнного стану видала розпорядження від 29 листопада за №354р «Про затвердження порядку дії в умовах застосування правового режиму воєнного стану».

Під час наради очильниця міста дала ряд доручень керівникам комунальних підприємств міста та посадовцям структурних підрозділів міської ради.

Ольга Попенко підкреслила, що жителям міста варто зберігати спокій. Для паніки немає підстав, ситуація повністю контрольована.

Акцентувала про необхідність зустрічі керівників правоохоронних та військових органів міста.

Військовий комісар повідомив, що що військкомат працює у штатному режимі. Зазначив щодо необхідності підготовки проведення однодневних навчальних зборів та допомоги міської ради у питаннях щодо забезпечення паливно-мастильними матеріалами та транспортними засобами.

Міський голова зазначила що місцева влада у повному обсязі готова допомагати правоохоронним та військовим органам.

Міський голова підвела підсумки проведеного засідання та наголосила, що, надалі засідання з правоохоронцями для координації спільних дій будуть проводитися в штатному режимі, а прилучани оперативно отримуватимуть інформацію про стан справ у місті.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:118