У колі друзів «Незламним духом – наша шана!» відбулася традиційна зустріч

03 грудня 2018

Щороку, на початку грудня, разом з усією світовою спільнотою переосмислюємо, що зроблено для людей з особливими потребами, вимірюємо масштаби власного милосердя й доброти, консолідуємо зусилля всієї громади задля гармонійної інтеграції особливих людей у сучасне суспільство.

З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів у міському Будинку культури сьогодні, 1 грудня, відбулася традиційна зустріч у колі друзів «Незламним духом – наша шана!», на якій міський голова Ольга Попенко, посадовці міської ради та депутати зустрілися з людьми з особливими потребами. Зустріч пройшла у тісному колі друзів, яка об’єднала людей з обмеженими можливостями з фізично здоровими місцянами.

В Україні людей з інвалідністю стає все більше й більше, і причин тому – безліч: ми живемо в період неоголошеної війни, наша країна переживає наслідки Чорнобильської катастрофи, рівень соціальної захищеності, а відтак і спроможності жити в достатку стає все нижчим.

Справжня катастрофа, за словами медиків, спостерігається у дитячому середовищі, бо з кожним роком діток з важкими недугами стає все більше.

Завдання органів місцевого самоврядування – зробити все можливе, аби полегшити життя тим людям, які вкрай потребують сторонньої допомоги, матеріальної підтримки, уваги, соціального захисту.

У нашому місті є ряд установ та закладів, діяльність яких спрямована в тому числі й на вирішення таких питань. Серед них – управління праці та соціального захисту населення, Прилуцький центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Прилуцький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Особливо теплі слова напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю висловила міський голова Ольга Попенко на адресу тих, для кого опіка над іншими стала практично професією. Люди з обмеженими можливостями завдяки справжнім ангелам земним знаходять розраду й втіху, відчувають турботу.

У нашому місті діють громадські організації, заклади й установи, які опікуються питаннями підтримки людей з обмеженими можливостями. Їх керівники зуміли згуртувати навколо ідеї милосердя й толерантності тих, до кого біда постукала у двері. Це організації, у яких об’єдналися люди з порушеннями слуху, зору, мовлення, хто має труднощі з опорно-руховим апаратом. Але разом, єдиною родиною вони не відчувають бар'єрів, які встановило для них життя, бо разом вони непохитні та незламні, сильні духом і вірою.

У Прилуках працюють Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Світанок», громадські організації «Фенікс», «УТОС» та «УТОГ».

Сьогодні усіх відзначили Подяками міського голови
та цінними подарунками від міського голови Ольги Попенко та громадського діяч, лідера громадського руху «Оновлення» Сергія Коровченка.

Милосердя й доброта – два крила, на яких тримається людство. Доброта й чуйність, співпереживання й щиросердечність, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі та біді – це в характері нашого народу. Такі цінності сповідує Лариса Бологова, яка очолює міське об’єднання сімей, в яких виховуються діти-інваліди «Надія» і є справжнім другом для багатьох прилуцьких родин, які виховують дітей з особливими потребами. Володимир Вегера, який займається благодійництвом і робить все можливе, щоб життя наших особливих прилучан стало трішечки яскравішим.

Це – прості люди, які на другий план відклали особисте життя, і щодня роблять кроки вперед для того, щоб зробити чиєсь життя кращим.

Квіти, подарунки, слова вдячності за турботу та ласку, за чуйність та добрі серця від вдячних прилучан лунали на ім’я Лариси Григорівни Бологової та Володимира Анатолійовича Вегери.

Усі переконалися й у тому, що немає чужої біди чи радості в родині, є наше спільне завдання — будувати наш спільний дім зручним і комфортним для всіх, хто в ньому живе.

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя. Найстрашніша хвороба, найневиліковніша хвороба – це байдужа людська душа. Усе інше можна здолати й перемогти.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:114