В умовах воєнного стану жителям міста варто зберігати спокій! Ситуація повністю контрольована!

04 грудня 2018

На апаратній нараді із заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальниками управлінь, відділів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками комунальних підприємств, закладів культури та закладів соціальної сфери, територіальних органів виконавчої влади міста 3 грудня слухалося питання про порядок дій в умовах застосування правового режиму воєнного стану, по якому інформувала міський голова Ольга Попенко.

Міський голова проінформувала присутніх про робочу поїздку до м.Чернігова, де у Чернігівській ОДА відбулася зустріч із Президентом Петром Порошенком, у ході якої Глава держави детально пояснив мотиви та послідовність дій української влади щодо введення воєнного стану в нашій державі.

Ольга Попенко передала позицію Глави держави: військові — у повній бойовій готовності, а для цивільних життя не змінюється. У посиленому режимі нестимуть службу правоохоронці. Банки, підприємства, заклади торгівлі, інші установи та організації продовжують працювати у звичайному режимі. Конституційні права громадян не обмежуються. Система оповіщення населення перевірена та перебуває у стані готовності.

Міський голова Ольга Попенко зазначила, що для забезпечення у місті алгоритму дій в умовах застосування правового режиму воєнного стану видала розпорядження від 29 листопада за №354р «Про затвердження порядку дії в умовах застосування правового режиму воєнного стану». Зазначила, що розпорядженням чітко визначено низку завдань керівникам комунальних підприємств міста та посадовцям структурних підрозділів міської ради. Ольга Попенко наголосила, що жителям міста варто зберігати спокій, ситуація повністю контрольована.


Про автономізацію закладу освіти з досвіду роботи закладів загальної середньої освіти Деснянського району міста Києва

За підсумками робочої поїздки до гімназії ІІ–ІІІ ступенів № 283 Деснянського району м. Києва, де 28 листопада відбувся круглий стіл за участю керівників закладів загальної середньої освіти Деснянського району м. Києва та м. Прилук на тему «Автономія закладу освіти – від задуму до успішного втілення» звітувала профільний заступник міського голови Тетяна Фесенко.

Підсумовуючи результати поїздки посадовець інформувала щодо діяльності бухгалтерської служби у закладі освіти, управління шкільним бюджетом, співпраці закладу із благодійним фондом у контексті розвитку закладу освіти, практики здійснення публічних закупівель.

Тетяна Фесенко наголосила, що поїздка була продуктивною та результативною, так як адміністрації ЗЗСО №№ 23,189, 238, 249, 283 Деснянського району м. Києва поділилися власним досвідом роботи щодо ефективної реалізації автономії закладів освіти в умовах нової реформи.

Про зайнятість населення як один з важливих факторів соціальної стабільності у суспільстві проінформував заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко.

Міський голова Ольга Попенко дала ряд доручень та проаналізувала виконання доручень, даних на попередніх апаратних нарадах, а також звернень громадян та суб’єктів господарської діяльності та підвела підсумки наради.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:101