До дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня 2018

Минуло 32 роки з моменту аварії на ЧАЕС, із тих квітнево-травневих днів 1986 року коли йшла битва незахищених людей з радіацією. Дні самопожертви, дні страху, які вразили весь світ.

Наслідки, які мала аварія – це катастрофа планетарного масштабу. Радіоактивна хмара проникла в атмосферу всієї північної півкулі землі. Практично всі, хто першими включилися в боротьбу з пожежею, дістали небезпечні для життя дози опромінення.

Міський голова, посадовці та депутати міської ради разом із учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та вдовами ліквідаторів вшанували пам’ять ліквідаторів аварії - наших земляків - покладанням квітів до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи».

Міський голова Ольга Попенко за заслуги виявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, за високе почуття громадянського обов’язку, мужність, відданість і самопожертву вручила ліквідаторам відзнаки міського голови м.Прилуки “За заслуги”, Почесні грамотами виконавчого комітету міської ради та Подяки з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. (список нагороджених ліквідаторів додається).

Лихо, що сталося на ЧАЕС, не залишило байдужою жодну людину. Ще тісніше згуртувало перед лицем небезпеки викликало співчуття і готовність внести і свою частку у ліквідацію наслідків аварії. До першої шеренги сміливців були люди різного віку, різних спеціальностей і різного характеру. Пожежники і водії, медики і будівельники, військові і працівники сфери обслуговування. Ніхто не замислювався про наслідки, бо необхідно було рятувати рідну землю і свій народ.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, присутні схилили голови перед пам’яттю загиблих героїв та хвилиною мовчання пом’янули ліквідаторів аварії, які рятуючи українців, пожертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не полишає людей. Пам'ять багатьох наступних поколінь знов і знов повертатиметься до трагічних квітневих днів вісімдесят шостого.

Шановні ліквідатори, завдяки вашій мужності та самовідданості світ врятовано від ядерного смерчу. Бажаємо вам міцного здоров’я, довгих років життя щастя і злагоди у ваших родинах, мирного неба над Україною.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:118