Зустріч Президента з талановитою молоддю України

20 грудня 2018

З нагоди Дня Святого Миколая Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко 19 грудня 2018 року зустрілися з талановитою молоддю. У ході зустрічі гарант і перша леді ознайомилися з винаходами, творчими розробками школярів та студентів з усієї країни.

Глава держави зауважив, що для сьогоднішньої зустрічі Маріїнський палац, де зазвичай проводяться державні заходи найвищого рівня, віддано у розпорядження талановитих дітей. «Ви сьогодні найповажніші гості, можливо навіть і не гості, а господарі країни», - сказав Петро Порошенко дітям.

У складі делегації Чернігівської області, керівником якої була Соронович Олена Юріївна, заступник начальника Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації - начальник відділу загальної середньої та корекційної освіти, на зустріч була запрошена наша прилуцька школярка - учениця 11 класу Прилуцької гімназії №5 ім. В.А. Затолокіна Дорошенко Анастасія - неодноразова переможниця І, ІІ, ІІІ та ІV етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, І, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, всіх етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Марина Порошенко зазначила, що саме молоде талановите покоління українців буде продовжувати створювати незалежну європейську Українську державу.

«Ви дійсно дуже розумні і дуже талановиті. Ви маєте безліч цікавих і прогресивних ідей і це надихає на віру у щасливе майбутнє нашої країни» - звернулася дружина Президента до юних винахідників.

Учасники зустрічі отримали у подарунок від Президента України іменні позолочені монети та щиро подякували за визнання і підтримку їхніх успіхів та досягнень на державному рівні.

За інформацією управління освіти Прилуцької міської ради

Переглядів:116