У м.Прилуки розпочато онлайн-реєстрацію у новому проекті ПРООН/ЄС

05 лютого 2019

Європейський Союз та Програма розвитку ООН (ПРООН) запускають дворічний проект «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень».

Метою проекту є стимулювання та підтримка процесу створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Це нова можливість провести в своїх будинках капітальні ремонти дахів, заміна вікон, дверей місць загального користування, модернізація системи освітлення, теплоізоляція або заміна трубопроводів теплопостачання.


ХТО МОЖЕ БРАТИ УЧАСТЬ У ПРОГРАМІ ФОНДУ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ?
Право на отримання часткової компенсації витрат проекту в рамках Програми мають Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та ініціативні групи в будинках, де планується створення ОСББ.

Для участі мають бути проведені загальні збори та прийнято рішення щодо реалізації проекту відповідно до правил Програми.


ЯКІ ВИТРАТИ БУДУТЬ ПОКРИВАТИСЯ ГРАНТОМ?

Програма передбачає часткове відшкодування вартості реалізації проектів термореновації (впровадження комплексу, а не окремих заходів), що повинні відповідати одному з двох визначених пакетів.

Пакет A (“Легкий”) – складається з відносно недорогих заходів енергоефективності з високим рівнем окупності інвестицій (перш за все, модернізація інженерних систем будинку).

Пакет Б (“Комплексний”) – включає в себе всі заходи пакету А (якщо вони не були впроваджені раніше) а також теплоізоляцію будівельних конструкцій (стіни, даху, горища, підвалу).

Щоб стати партнерами проекту, необхідно зареєструватися як діюче ОСББ або ініціативна група, що має намір створити ОСББ чи житлово-будівельний кооператив, мета якої у майбутньому – перереєстрація в ОСББ.

ПОДАТИ ЗАЯВКУ на участь в проекті можна за посиланням houses.in.ua

Детальну інформацію щодо реалізації проекту можна отримати в управлінні житлово-комунального господарства Прилуцької міської ради за адресою: вул.Незалежності 82, кабінет №9 телефон 3-04-79.

За інф.управління житлово-комунального господарства Прилуцької міської ради

Переглядів:105