Краєзнавча година «Волі народної дзвін»

29 січня 2019

29 січня – День пам’яті Героїв Крут. Біля станції Крути була написана одна з тих сторінок історії, яка досі надихає активних патріотів та громадських діячів. Ця дата є надзвичайно значущою для Української нації, як частина її минулого.

Це день мужності і слави наших воїнів. Події сьогодення свідчать, що історія повторюється: як і понад 100 років тому українська держава в небезпеці – виборює свою незалежність та втрачає життя своїх найкращих синів у війні проти Росії.

29 січня 2019 року у приміщенні філіалу ім. О.В.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова відбулась краєзнавча година «Волі народної дзвін».

Під час заходу студенти І курсу прилуцького медичного училища з виступу завідуючої філіалу Тетяни Олексіївни Іващенко дізнались, які були історичні умови, що призвели до таких трагічних подій на станції Крути, переглянули документальні кадри перебігу бою, ознайомились з спогадами про ті події нашого земляка, уродженця с. Валки, підполковника І–ї Запорозької стрілецької дивізії Армії УНР – Степана Сергійовича Самійленка.

Викладач історії медичного училища Генадій Романович Щисловський розповів майбутнім медикам про долю учасника бою під Крутами, уродженця с. Журавка, відомого українського хірурга, професора Юрія Юрійовича Вороного.

Після всього почутого студенти не були байдужими до долі захисників ст. Крути та здійснили віртуальну екскурсію по експозиції музею «Героїв Крут».

На протязі всієї своєї історії українці завжди боролись за свої права, національну гідність і незалежнісь, та завжди в перших лавах йшла молодь, цвіт України. Своїми спогадами про патріотизм молоді під час Євромайдану поділились з присутніми гості, учасники Революції Гідності – Віктор Георгійович Красиловець

та Олександр Володимирович Карась, який також розповів про свою роботу над проектом пам’ятного знаку «Небесній Сотні» у Прилуках.

Гідними слави своїх пращурів є наші воїни, які зараз воюють в лавах Української армії, відстоюючи мир і спокій на рідній землі. По закінченні заходу присутні хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих за незалежність України і зробили фото на згадку.

Відповідальна за проведення заходу завідуюча філіалу ім. О.В.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова Т.О.Іващенко.

За інф.Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

Переглядів:98