Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

21 лютого 2019

Учора, 20 лютого 2019 року біля банера Героям Небесної Сотні відбувся мітинг-реквієм «Героям слава» та покладання квітів з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні та 5-ї річниці Революції Гідності.

Події на майдані Незалежності 2014 року стали символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.

І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі – найсміливіші, найчесніші, найжертовніші сини України.

Героїв Майдану, героїв АТО, які загинули за світле майбутнє України, мирних жителів, які полягли в неоголошеній війні на сході України прилучани вшанували хвилиною мовчання.

Небесна сотня… Вони підняли людей на боротьбу. Сотні проповідей є ніщо в порівнянні з тим, що вчинили для нас ці люди. Адже їхній вчинок – то велика жертовна любов. І якщо ми збагнемо це, - не буде поміж нами зла. Люди, яких ми поминаємо, власне, засвідчили свою любов до Бога й до своєї країни, до свого народу.

Перед присутніми виступили секретар Прилуцької міської ради Анатолій Шамрай, громадські діячі, учасники майдану, Революції Гідності Ольга Костюк та Віктор Погуляй.

З нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні та п’ятої річниці Революції Гідності секретар міської ради Анатолій Шамрай вручив Відзнаки міського голови м.Прилуки «За заслуги»

Гонзуру Олександру Івановичу та

Дорошенку Григорію Івановичу.

Події на Майдані та Революція гідності сколихнули не тільки Україну. Україна продемонструвала Європі і всьому світові, що українці - міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла відстояти свій демократичний вибір.

Майдан став місцем правди і свободи, добра, дружби, братерства та гідності. Протягом цих страшних років кровопролиття на Майдані, Прилуччина як і вся Україна не стояла осторонь, адже разом ми – велика сила. І тільки разом ми здатні змінити нашу країну на краще.

Прислухаймося у цей день до тихого шепоту небесної сотні. Хай до вух наших дійде голос великих героїв, що одним з’єднаним могутнім хором до нас живих промовляють: «Українці! Будьте гідними! Боріться за своє достойне життя! Здійсніть наш заповіт». І коли до цього голосу дослухатимуться мільйони, ми зможемо спокійно глянути у майбутнє. Бо тоді ми, народ український, щоденним трудом та своїми вчинками свідчитиме, що Україна живе, бореться, житиме і перемагатиме.

І як казав не просто великий поет, а великий українець Тарас Шевченко: «І на оновленій землі врага не буде супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі».


Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:112