Обрано новий склад Громадської ради

21 лютого 2019

Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради відбулися 20 лютого 2019 року.

За рішенням ініціативної групи головуючим установчих зборів обрано Цибенка Сергія Миколайовича, заступника голови громадської спілки «Рада ветеранів учасників бойових дій та членів сімей загиблих(померлих) учасників», секретарем - Александрову Олену Віталіївну начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради.

На початку установчих зборів секретар міської ради Анатолій Шамрай вручив Відзнаку міського голови м.Прилуки «За заслуги» Олександру Руденку, голові Громадської ради 2014-2018 років подякував за тісну співпрацю у роботі на благо міста.

У ході зборів секретар Громадської ради Олена Александрова проінформувала про роботу ініціативної групи з підготовки установчих зборів. Наголосила, що Громадська рада — постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Громадська рада обирається один раз на два роки. Відповідно до постанови КМУ “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”.

Сорок сім інститутів громадянського суспільства виявили бажання делегувати своїх представників до Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. За результатами перевірки документів, члени ініціативної групи одноголосно ухвалили рішення про допущення всіх кандидатур до участі в установчих зборах.

Наголосила, що є два варіанти рейтингового голосування відкрите та закрите. У ході роботи члени ініціативної групи ухвалили рішення провести закрите рейтингове голосування.

Також Олена Александрова зазначила, що Громадська рада відповідно до Постанови КМУ не може становити більш 35 осіб тому необхідно затвердити кількісний склад Громадської ради.

Делегати ІГС одноголосно ухвалили рішення обрати кількісний склад Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради - 35 осіб.

У ході роботи за більшістю голосів закритого рейтингового голосування обрано персональний склад членів Громадської ради (список додається).

Головуючий установчих зборів Сергій Цибенко привітав новий склад Громадської ради та побажав усім конструктивної та плідної роботи наголосивши, що у разі припинення будь-якою особою членства (пропуск без поважної причини, хвороба, переїзд) у Громадській раді її місце займає наступний за черговістю кандидат до складу громадської ради, який набрав найбільшу кількість голосів за результатами проведення рейтингового голосування на установчих зборах.

Крім того, на зборах було визначено дату та час проведення першого засідання Громадської ради — вівторок, 26 лютого 2019 року 15:00 сесійна зала міської ради.

На першому засіданні будуть обрані голова Громадської ради його заступники та секретар.

Фото заходу:

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:109