Прилучани долучилися до весняного місячника з благоустрою та санітарної очистки міста

09 квітня 2019

Про хід весняного місячника з благоустрою та санітарної очистки міста 8 квітня проінформував, на апаратній нараді міського голови головний спеціаліст санітарно-екологічного контролю Прилуцької міської ради Андрій Бойченко.

Посадовець повідомив, що із 22 березня поточного року розпочався місячник з благоустрою та санітарної очистки міста. 20 березня відбулося засідання штабу з організації та проведення місячника в ході якого обговорювалися організаційні питання, ставилися завдання та вносилися пропозиції щодо проведення місячника. Розроблений та затверджений графік прибирання центральних вулиць міста. Даний графік та інформацію про проведення місячника розміщено у засобах масової інформації на офіційному сайті міської ради та порталі міста. Головами комітетів самоорганізації населення розклеєні оголошення по мікрорайонах міста.

Андрій Бойченко зазначив, що прибудинковими територіями багатоповерхових житлових будинків опікується комунальне підприємство “Прилукижитлобуд”. Цьогоріч підприємство прибиратиме вулиці 1 Травня та Польову у мікрорайоні БАМу. Також до прибирання залучені КП "Прилукитепловодопостачання”, які прибирають: вулицю Садову та вулицю Незалежності, а КП “Міськсвітло” - вулицю Земську (від вул.Київської до 1Травня).

Великий обсяг робіт вже виконав Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім.І.Я.Франка з прибирання центрального цвинтаря та прилеглої території до закладу по вул.Перемоги.

Також до прибирання долучилися Прилуцьке медичне училище — вул.Київська, від закладу до дитячого майданчика (район колишньої школи №8), Прилуцький професійний ліцей, Агротехнічний коледж та заклади медицини й освіти.

Головним виконавцем з прибирання та вивезення сміття є комунальне підприємство “Послуга”. З початку місячника на полігон твердих побутових відходів тільки з одного контейнерного майданчика по вул.Соборній, 125 вже вивезено більше 300 куб.м. відходів, це не тільки ТПВ, а більша частина цього об'єму складає гілля.

Господарі проводять заходи з оздоровлення, догляду та відновлення плодових та декоративних зелених насаджень і всі гілки, рослинні рештки виносяться до контейнерних майданчиків або на узбіччя проїжджої частини., хоча Правилами благоустрою території м.Прилуки, це заборонено.

Посадовець наголосив, що наявність договору з КП “Послуга”, якщо він взагалі є в наявності, не є підставою для захаращення контейнерних майданчиків та узбіччя проїжджої частини вулиць міста. Договір складений на вивезення твердих побутових відходів, а не рослинних решток.

Відповідно до Державного класифікатора України “Класифікатор відходів ДК 005-96” залишки рослинних решток (гілки, бадилля, некондиційні овочі, фрукти, плоди та інше) не відносяться до комунальних та побутових відходів.

На жаль, комунальні підприємства змушені прибирати вулиці кілька разі бо прилучани виносять сміття коли кому зручно, не дотримуючись графіка прибирання. Це ставлення деяких громадян до своїх обов’язків перед містом. До порушників правил благоустрою вживаються заходи адміністративного впливу.

Відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил благоустрою територій населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 грн, на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 грн.

Андрій Бойченко нагадав, що під час проведення місячника з благоустрою та санітарної очистки міста від сміття та відходів на полігон твердих побутових відходів приймаються безоплатно, крім будівельних та промислових відходів.

Проінформував, що 20 квітня в рамках всеукраїнської акції “За чисте довкілля” в Україні проводиться День благоустрою території населених пунктів.

За інформацією головного спеціаліста санітарно-

екологічного контролю міської ради А.Г.БОЙЧЕНКО

Переглядів:118