Відкрито пам'ятниий знак загиблим воїнам АТО

14 квітня 2019

Уже який рік поспіль триває війна на сході України… За цей час десятки тисяч наших земляків зі зброєю в руках відстоюють свободу і незалежність країни. На жаль, багато з них назавжди лишилися на полі бою. Тому для того аби пам’ять про героїв вічно залишалася в наших серцях по містах і селах України постають пам'ятники загиблим.

Сьогодні, 14 квітня, пам’ятний знак загиблим бійцям відкрили і в Прилуках за участі представників міської та районної влади, учасників АТО/ООС та громадськості міста та району.

Вдячність за мир і спокій у власній домівці, відчуття провини й туги через тяжкі втрати родин, необхідність віддати данину шани й поваги – ось той мотив, що спонукав ініціаторів проекту зі створення пам’ятника докласти всіх зусиль для його реалізації. Виготовити проект пам’ятного знаку зголосився прилуцький архітектор, художник Павло Григорович Бережний, який працював над ним лише на власному ентузіазмі.

Почесне право відкрити пам'ятниий знак загиблим воїнам мали голова відокремленого підрозділу Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», дружина загиблого Героя Валентина Бойка — Людмила Бойко та батько загиблого Героя Віктора Маслова — Олег Миколайович Маслов.

Участь у заході взяли та виступили перед присутніми міський голова Ольга Попенко, народний депутат України Олег Дмитренко, в.о. голови Прилуцької райдержадміністрації Денис Росовський, голова Прилуцької районної ради Василь Малик, голова громадської організації «Учасники АТО «ЩИТ» Павло Красноок та голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський. Також зі словами вдячності за створення пам'ятного знака виступили й рідні загиблих Героїв.

Поминальну панахиду за воїнами АТО (ООС), які загинули за незалежність України та чин освячення відслужив настоятель Собору Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України, протоієрей Віталій Юрочко.

 

Віддаючи данину пам'яті героям, які заради миру і спокою на рідній землі загинули за Україну, присутні на заході поклали вінки і квіти до пам'ятного знаку та вшанували пам'ять про полеглих Героїв хвилиною мовчання.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:148