Національно-патріотичне виховання молоді

17 квітня 2019

З нагоди відзначення 100-річчя всенародного повстання, яке почалося у квітні 1919 році у Холодному Яру 13-14 квітня в урочищі Холодний Яр Чигиринського району Черкаської області відбулися Всеукраїнські заходи.

Уже не перший рік юні прилучани разом з представниками громадської організації «Прилуцький козацький курінь імені Івана Сірка» традиційно відвідують Черкащину, аби вшанувати пам’ять героїв-холодноярівців. Цього року організація поїздки проходила за підтримки відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради. Начальник відділу Олена Опанасенко також взяла участь у поїздці, адже розвиток національно-патріотичного виховання молоді є одним з головних завдань відділу сім'ї, молоді та спорту.

Холодний Яр — це колиска українського бунтарства проти більшовиків, символ боротьби за волю України, один із центрів гайдамаччини. Саме тут почалося найбільше повстання — Коліївщина під проводом Максима Залізняка та Івана Гонти.

Учасники подорожі, крім ключових сіл Холодноярщини, Медведівки (була форпостом Гайдамацької Січі та Отаманщини), Мельників та хутора Буда, відвідали Суботів – родову резиденцію Богдана Хмельницького, Чигирин, а також побували у серці Холодного Яру – Мотронинському монастирі.

За інф. відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради та

громадської організації «Прилуцький козацький курінь ім. Івана Сірка»

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:121