Прилучани відзначили День пам’яті та примирення

08 травня 2019

8 та 9 травня прилучани разом із українським народом відзначають 74-у річницю визволення Європи від нацизму — День пам’яті та примирення й День Перемоги.

День Перемоги — затьмарений від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб.

У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Усе менше їх залишається в життєвому строю.

Сьогодні, 8 травня, біля пам’ятного знака загиблим учасникам АТО/ООС відбувся мітинг-реквієм «Пам’ятаймо, цінуємо, шануємо!», після якого учасники заходу пройшли ходою єдності вулицею Київською до скверу Вічної Слави, де поклали квіти та вшанували Героїв Другої світової війни.

Зі словами вдячності до ветеранів Другої світової війни та АТО/ООС звернулися міський голова Ольга Попенко, народний депутат України Олег Дмитренко та учасник бойових дій Сергій Цибенко. До святкових заходів долучилися також депутати обласної ради Віта Солорева, Сергій Пащенко, Дмитро Даценко, депутати міської та районної рад, представники громадських організацій міста.

Поминальну панахиду за загиблими Героями відслужив настоятель Собору Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України, протоієрей Віталій Юрочко.

Віддаючи данину пам'яті Героям, які загинули заради миру і спокою на рідній землі, посадовці міської ради, учні шкіл та гімназій, студентська молодь, мешканці міста поклали квіти, до пам’ятних знаків воїнам-визволителям, до погруддя Героя Івана Дубинського, пам’ятника Героя Олега Кошового та інших могил і пам'ятних знаків міста, вшанувавши пам'ять про полеглих хвилиною мовчання.

 
 

Цього святкового дня міський голова Ольга Попенко адресно відвідала учасників бойових дій Другої світової війни, які за станом здоров'я не змогли бути присутніми на урочистих заходах.

Із кожним роком учасників бойових дій, які в далекому 1945-му принесли мир та Перемогу, стає все менше. Квіти ветеранам від дітей – лише маленька частинка того «Дякуємо!», яке ми повинні щодня, щогодини говорити тим, хто в кровопролитних боях ціною неймовірних зусиль здолав грізного ворога і звільнив рідну землю.

Шановні ветерани!

Вітаємо Вас із Днем пам'яті та примирення та 74-ю річницею Великої Перемоги! З почуттям глибокої вдячності і шани бажаємо кожному із Вас міцного здоров’я, достатку, любові й тепла.

Бажаємо Вам, дорогі ветерани, довгих років життя, родинного затишку і щастя! Нехай зігріває всіх нас незгасне світло Перемоги, додає сил та наснаги для добрих справ в ім’я щасливого майбутнього рідної землі.

 

Шановні прилучани та гості міста!

З нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом запрошуємо вас 9 травня на 10:00 у Сквер Вічної Слави, де відбудеться мітинг-реквієм «Не погасити пам’яті вогонь» та покладання квітів до Вічного Вогню, а вже об 11:30 у міському Будинку культури відбудеться святковий концерт за участю кращих майстрів сцени «Вклоняємось великим тим рокам».

О 19:00 на Театральній площі продовжиться відзначення Дня Перемоги святковим концертом «Переможна весна», у якому візьмуть участь виконавці та колективи закладів культури міста.

Запрошуємо всіх прилучан та гостей міста взяти участь у загальноміських заходах!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:111