Миколин ярмарок - 2019

27 травня 2019

Прилуцька земля береже пам'ять про великого сміхотворця - Миколу Яковченка. Видатний український актор і досі живе серед нас і в наших серцях у неповторному колориті Миколиного ярмарку, який, як завжди, дивує, радує та надихає прилучан і гостей міста.

Традиційно перед відкриттям довгоочікуваного ярмаркового дійства 25 травня офіційна делегація вшанувала пам'ять легендарного земляка, поклавши квіти до пам’ятника Миколи Яковченка.

Миколин ярмарок зібрав багато друзів і прихильників таланту великого актора, послідовників його дивовижного вміння — дарувати оптимізм і життєву енергію іншим.

Ярмарковою ходою офіційна делегація, прилучани та гості свята пройшли по вулиці Юрія Коптєва та вулиці Київській до Центральної площі, де відбулося урочисте відкриття Миколиного ярмарку, під час якого міський голова Ольга Попенко відзначила кращі підприємства міста у номінації «Лідер галузі» та громадських діячів і меценатів міста у номінації «Громаді служити — покликання серця».

 

Із привітаннями до прилучан та гостей ярмарку звернулися міський голова Ольга Попенко, народний депутат України Валерій Дубіль, депутат Чернігівської обласної ради, голова Чернігівської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка Олег Авер'янов, депутат Чернігівської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Блауш, лідер громадського руху «Оновлення» Сергій Коровченко, представник Чернігівського земляцтва у м.Києві Микола Гордієнко та інші поважні гості.

Після урочистого відкриття ярмарку на Центральній площі всіх прилучан та гостей міста вітала наша землячка, заслужена артистка України Ніна Мирвода.

Також учасники ярмаркового дійства мали нагоду пригоститися кулінарним шедевром наших славних господинь – запашними варениками. Алея імені Любові Забашти перетворилася на Мистецьку алею, де можна було придбати книги місцевих авторів, познайомитися із творчістю прилуцьких художників та митців, помилуватися творчим панном «Прилуки в дитячих долонях» та взяти участь у творчому перфоменсі «Ярмарковий арт-рушник». Алея «Закоханих привітала ярмаркуючих виставкою-інсталяцією «Квітник у твоєму дворі».

 

Біля пам'ятника Тараса Григоровича Шевченка прилучан очікував концертний майданчик «Музичні дивоцвіти», де вони мали змогу поринути у театральну історію Прилук. На Театральній площі відбулася виставка собак породи такса «Зірковий друг». На ярмарку було представлено великий та різноманітний вибір виробів декоративно-прикладного мистецтва, продуктів харчування, промислових товарів та рослинництва.

Цього ж дня на Центральній площі відбулася велика ярмаркова концертна програма за участю закладів культури і освіти міста «Ярмаркуємо – Миколу нашого шануємо», де пісні та танці перемежовувалися із конкурсами та розвагами й обов'язковим традиційним конкурсом на швидкісне поїдання вареників.

Завершив перший ярмарковий день гала-концерт «Володарі веселого настрою» за участі майстрів мистецтв України: гурт «Діти Фрістайлу», чоловічий вокальний квартет «Гетьман» та гурт «AVIATOR».
26 травня Миколин ярмарок продовжили численні виставки-продажі, а також на Центральній площі працювало «Містечко розваг».

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:106