Про відключення від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання

30 травня 2019

Ще 9 листопада 2017 року Верховною Радою України прийнято новий Закон “Про житлово-комунальні послуги”, який набрав чинності 10 грудня 2017 року, а в повному обсязі введений в дію з 1 травня 2019 року.

Прикінцевими положеннями даного Закону передбачено, що у будинках, в яких на день набрання чинності цим Законом не менш як половина квартир та нежитлових приміщень відключена від централізованого опалення та постачання гарячої води, власники квартир та нежитлових приміщень мають право за власним рішенням у встановленому порядку відключити свою квартиру чи нежитлове приміщення та влаштувати систему індивідуального теплопостачання.

Цими ж Прикінцевими положеннями Кабінет Міністрів України зобов’язано у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом провести свої нормативно-правові акти у відповідність до Закону.

На сьогоднішній день проект нового Порядку 26 квітня 2019 року оприлюднено на сайті Мінрегіону як проект регуляторного акту, тобто ще не затверджений. Діє лише Порядок відключення окремих житлових будинків від мереж ЦО і ГВП, затверджений ще у 2005 році, який передбачає лише побудинкове відключення.

 

Отже, питання поквартирного відключення у місті Прилуки будуть розглядатися після затвердження Мінрегіоном та набрання чинності нового Поряку відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води.

Додатково повідомляємо, що проектом нового Порядку передбачено розміщення на офіційних веб-сайтах органів місцевого самоврядування та виконавців відповідних комунальних послуг інформації про перелік багатоквартирних будинків, у яких не менш як половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від ЦО, ГВП.

Управління житлово-комунального

господарства Прилуцької міської ради

Переглядів:67