Прилучани відвідали ІV Всеукраїнський фестиваль ковальства "Молот"

03 червня 2019

З метою національно-патріотичного виховання молоді, розвитку в суспільстві національної свідомості, формування почуття патріотизму на засадах духовності та моральності, популяризації духовно-культурної спадщини Українського народу, представники учнівської та студентської молоді міста Прилуки відвідали ІV Всеукраїнський фестиваль ковальства "Молот", який проходив в етнографічному комплексі "Українське село".

Фестиваль ковальства присвячується вшануванню пам'яті воїна-добровольця, прилучанина, загиблого під час проведення антитерористичної операції на Донеччині 31 липня 2015 року, Героя Григорія Матяша.

Григорій був ковалем, козаком та патріотом своєї неньки України. Його побратими кожного року приїздять на фестиваль, щоб вшанувати пам'ять загиблого товариша. Представники молоді мали нагоду насолодитися ковальським ремеслом, відвідати кузню, де працював Григорій, та долучитися до вшанування пам'яті прилучанина. Ми дякуємо мамі загиблого Героя Матяш Людмилі Григорівні за запрошення на захід, низько вклоняємося та пишаємося, що вона виховала такого сина.

Особлива вдячність Володимиру Дмитровичу Бондаренку - автору ідеї, засновнику і фундатору етнографічного комплексу "Українське село", народному депутату України багатьох скликань, за теплий прийом і неймовірно цікаву програму. Ми мали особисту нагоду відчути його простоту, людяність і любов до України, оскільки етнографічний комплекс "Українське село" - це місце, де занурюєшся в казку традицій та звичаїв українського народу, де відпочиває душа, де українці гуртуються в одну велику та дружню родину.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

Переглядів:69