Відбулося розширене засідання виконавчого комітету

04 червня 2019

Сьогодні, 4 червня, у сесійній залі міської ради відбулося розширене засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради.

Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 12 березня 2019 року №84 «Про організаційне і фінансове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей улітку 2019 року» інформувала присутніх начальник відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко.

Під час свого виступу зазначила, що 03 квітня та 29 травня 2019 року відбулися засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період. Під час засідань були розглянуті питання щодо стану підготовки до літнього оздоровчого сезону та безпечного перебування дітей в закладах відпочинку та оздоровлення, забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час організації та проведення відпочинкової кампанії, підготовки до відпочинкової кампанії 2019 року та рекомендації з організації відкриття дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням.

Відповідно до розпорядження міського голови від 15.04.2019 №127р «Про утворення комісії по перевірці готовності дитячих закладів відпочинку до роботи в літній період 2019 року», утворено відповідну комісію, яка 25.04.2019 здійснила попереднє обстеження навчальних закладів міста, на базі яких діятимуть дитячі заклади відпочинку — табори з денним перебуванням для організації відпочинку дітей улітку 2019 року.

Відповідно до рішення Прилуцької міської ради від 19 квітня 2019 року (55 сесія 7 скликання) №5 «Про утворення дитячих закладів відпочинку», у місті Прилуки на базі навчальних закладів міста утворено 13 дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням для організації відпочинку дітей влітку 2019 року. Відповідно до акту приймання дитячих закладів відпочинку від 29.05.2019 № 1, надано висновок щодо готовності дитячих закладів відпочинку — таборів з денним перебуванням до відкриття.

Для фінансового забезпечення оздоровчої та відпочинкової кампанії в 2019 році заплановано залучити 2 мільйони 727 000 тис.грн. за рахунок коштів міського, обласного та інших коштів, не заборонених чинним законодавством. Із них — 1 млн 200 тис.грн. з міського бюджету для надання відпочинкових послуг у таборах з денним перебуванням, 27 тисяч грн. для придбання путівок для дітей, які стали переможцями та учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, Міжнародних та Всеукраїнських турнірів, конкурсів, фестивалів, які проводяться Міністерством освіти і науки України. Півтора мільйони – це кошти міського, обласного бюджетів та інших кошти, не заборонені чинним законодавством.

Дитячими відпочинковими закладами з денним перебуванням розроблено план заходів щодо змістовного відпочинку дітей улітку 2019 року. Міським Будинком культури та Прилуцьким краєзнавчим музеєм імені В.І.Маслова розроблено плани роботи закладів на період оздоровчої кампанії.

На базі 5 таборів з денним перебуванням будуть діяти мовні загони. Заплановано роботу таборів національно-патріотичного і спортивного спрямування та відкриття мовних загонів, діяльність яких спрямована на удосконалення знань учнів з англійської мови. Передбачено залучення волонтера Корпусу Миру для роботи в загонах з поглибленим вивченням іноземної мови.

Загалом планується надати оздоровчі та відпочинкові послуги 3140 дітям, що становить 55,9 % від загальної чисельності дітей шкільного віку.

Про погодження інвестиційної програми комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» Прилуцької міської ради з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії на 2019 рік доповів директор комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» Андрій Гавриш.

З питання «Про передачу майна», у якому мова йшлася про передачу на баланс управління освіти міської ради Спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям Прилуцької дитячо-юнацької спортивної школи проінформувала начальник відділу комунальної власності міської ради Олена Яценко. Співдоповідачем з даного питання став головний спеціаліст відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради Руслан Мосціпан.

У ході засідання члени виконавчого комітету заслухали й низку інших питань порядку денного та ухвалили по них відповідні рішення.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:64