Семінар для суб’єктів малого і середнього підприємництва

20 червня 2019

Сьогодні, 20 червня, у рамках реалізації заходів Обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2020 роки, в сесійній залі міської ради відбувся семінар для суб’єктів малого і середнього підприємництва міста Прилуки, Прилуцького та сусідніх з ним районів (Ічнянського, Талалаївського, Срібнянського та Варвинського) на тему: «Підтримка місцевих товаровиробників».

Зі вступним словом до присутніх звернулися заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко та заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Світлана Полторацька, яка у своєму виступі висвітлила тему можливостей підтримки місцевих товаровиробників, обговорення механізму часткового відшкодування витрат підприємств області на участь у виставково-ярмаркових заходах на міжнародному та національному рівнях.

Програмою заходу було передбачено висвітлення можливостей підтримки місцевих товаровиробників, обговорення проекту Порядку часткового відшкодування витрат підприємств області на участь у виставково-ярмаркових заходах на національному та міжнародному рівнях.

Про фінансово-кредитну підтримку підприємництва інформував учасників семінару генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» Тарас Молочко.

У ході семінару головний державний ревізор-інспектор відділу податків і зборів з юридичних осіб Прилуцького управління Головного управління ДФС у Чернігівській області Оксана Пархоменко ознайомила присутніх представників малого і середнього підприємництва з порядком справляння місцевих податків і зборів.

Питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення учасники семінару обговорили разом з головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернігівській області Миколою Прокопенком.

Під час семінару учасники були проінформовані з питання захисту прав бізнесу від зловживань повноваженнями з боку правоохоронних органів. У ході обговорення присутні задали ряд питань доповідачеві - головному спеціалісту відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олені Поперечній.

Щодо особливостей здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства у сфері захисту прав споживачів, реклами та державного ринкового нагляду та особливостей здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів доповіли заступник начальника управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Зенов Олександр та Сіробаба Руслан - заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
У ході семінару учасники мали змогу поставити запитання доповідачам та отримали грунтовні відповіді.

За інф. відділу економіки міської ради

Переглядів:72