Представники Місії зі спостереження за достроковими парламентськими виборами завітали до Прилук

27 червня 2019

Сьогодні до Прилуцької міської ради завітали представники Місії зі спостереження за достроковими парламентськими виборами, що відбудуться 21 липня 2019 року.

У засіданні взяли участь секретар міської ради Анатолій Шамрай, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко, начальник Прилуцького відділу ГУНП вЧернігівській області полковник поліції Олександр Яцик, Заступник начальника Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Сергій Степанець та начальник сектора моніторингу Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Микола Самбор.

У ході зустрічі було обговорено ряд важливих питань стосовно організації та проведення дострокових парламентських виборів.

Інформаційна довідка:

11 червня 2019 року Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі БДІПЛ/ОБСЄ офіційно відкрило Місію зі спостереження за достроковими парламентськими виборами, що відбудуться 21 липня 2019 року.

Місію очолює Посол Алберт Йонссон, до складу основної команди входять 19 експертів, що базуються в Києві. БДІПЛ також звернулося до країн-учасниць ОБСЄ з проханням направити 100 довготермінових спостерігачів, які будуть розміщені по всій країні в міжнародних групах з двох осіб з 18 червня. Крім того Бюро клопотатиме, щоб держави-учасниці направили 750 короткострокових спостерігачів, які прибудуть за декілька днів до дня виборів.

Місія проведе оцінку виборів щодо відповідності до зобов’язань перед ОБСЄ та інших міжнародних зобов’язань і стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства. Спостерігачі будуть уважно стежити за реєстрацією кандидатів, проведенням передвиборчої агітації, роботою виборчої адміністрації та відповідних державних органів; законодавством, пов’язаним з виборами, та його імплементацією, та вирішенням суперечок, пов’язаних з виборами. Місія також буде відстежувати висвітлення передвиборчих кампаній у медіа-середовищі.

Під час свого спостереження представники місії зустрінуться з представниками державних органів і політичних партій, а також представниками громадськості, ЗМІ та міжнародної спільноти.

У день виборів місія зі спостереження за виборами БДІПЛ разом з Парламентською Асамблеєю ОБСЄ, Парламентською Асамблеєю Ради Європи, Європейським Парламентом і Парламентською Асамблеєю НАТО стежитимуть за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком бюлетенів та зведенням результатів голосування.

В ході своєї роботи місія опублікує попередній звіт. Наступного дня після виборів, місія виступить із заявою про попередні висновки на прес-конференції в Києві. БДІПЛ опублікує остаточний звіт про спостереження приблизно через два місяці після закінчення виборчого процесу.

Місія зі спостереження за виборами БДІПЛ, Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ та Координатор Проектів в Україні здійснюють свою діяльність незалежно один від одного та під різними мандатами.

Щоб ознайомитись з додатковою інформацією, будь ласка, перейдіть за посиланням www.osce.org/odihr/elections/ukraine/422585

або зверніться до Франчески Боггері, Аналітика з питань ЗМІ Місії зі спостереження за виборами, за телефоном: +380 67 164 45 76 (Київ, моб.), або за електронною адресою [email protected]

або до Каті Андруш, речника БДІПЛ за телефоном +48 609 522 266 (Варшава, моб.), або заелектронною адресою [email protected]

Переглядів:63