Оголошено конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році

16 серпня 2019

 

Проекти (програми, заходи) для участі в конкурсі можуть подавати інститути громадянського суспільства, які зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за 6 місяців до оголошення конкурсу.

Проекти (програми, заходи), що подаються для участі в конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію наступних цілей та пріоритетних завдань:

  1. Вивчення громадської думки з питань оцінки діяльності органів влади та місцевого самоврядування.

  2. Організація процесу інформування жителів області щодо здійснення реформ

  3. Організація навчальних форумів, семінарів, лекцій, для громадських рад при районних державних адміністраціях, виконавчих комітетах міських рад та їх структурних підрозділах.

  4. Забезпечення захисту інформаційного простору Чернігівської області.

  5. Проведення інформаційних кампаній, спрямованих на розвиток патріотичного і волонтерського рухів на території області, а також заходів, що пропагують ідею єдності та цілісності країни.

  6. Організація заходів гуманітарної політики та політики національної пам’яті щодо відзначення видатних подій, вшанування відомих діячів та історичних постатей, які зробили вагомий внесок в історію країни та області.

  7. Популяризація літератури та читання, гуманітарної ролі книги.

У межах конкурсу можуть бути підтримані такі види діяльності:

  1. Організація спрямованих на реалізацію цілей та пріоритетних завдань конкурсу конференцій, круглих столів, конгресів, симпозіумів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, фестивалів, виставок тощо.

  2. Випуск книжок, підручників, довідників, брошур, інформаційних листівок.

  3. Розробка та друк методичних матеріалів.

  4. Підготовка та друк аналітичних матеріалів.

  5. Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань.

  6. Проведення інформаційних кампаній.

  7. Організація висвітлення у ЗМІ певного виду діяльності.

Обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проекту, заходу), що подається для участі в конкурсі, становить 30 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 85% вартості програми (проекту, заходу). Решта 15% необхідного обсягу фінансування проекту (програми, заходу) мають бути забезпечені інститутом громадянського суспільства у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі: оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду тощо.

Конкурсні пропозиції приймаються з 29.03.2019 до 29.08.2019 включно, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Шевченка, 7, каб. 8, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Деталі Конкурсу за посиланням: http://cg.gov.ua/index.php?id=28034&tp=1 .

Переглядів:62