Загартування «козацького» характеру

19 серпня 2019

З метою національно-патріотичного виховання молоді вихованці ГО «Прилуцький козацький курінь ім. Івана Сірка» з керівниками Зінченками Романом та Марією разом з начальником відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради Опанасенко Оленою з 08 по 12 серпня 2019 року здійснили похід на Говерлу — найвищу вершину Українських Карпат і найвищу точку України, висота якої складає 2061 м над рівнем моря, та Петрос, висота якої складає 2020 м.

Неймовірні краєвиди, що відкрилися з вершин, рідкісні рослини, тварини та птахи, яких спостерігали у природному середовищі — весь чудовий світ первозданної природи були побачені, неначе на долоні. Сповнені емоцій враження можливо отримати лише в горах.

Лагідні світанки, туман, що поволі розсіюється між горами – це задоволення вартує зусиль, яких приклали учасники походу!

Основною метою походу все ж таки було загартування козацького характеру!

Наші предки козаки були витривалими, легко переносили холод і голод, спеку і спрагу, були невтомними, відважними, хоробрими й сміливими, понад усе цінували життя, але не шкодували його в боротьбі за віру і правду української землі.

Тож і вихованці козацького куреню, які виховуються на козацьких звичаях, мали самі собі довести, що немає труднощів, які вони не могли б побороти. У поході людина вчиться переборювати себе, бути дисциплінованою. Хтось, можливо, вперше задумався над своїм ставленням до того, що йому «хочеться» і до того, що «потрібно». Кожен з учасників відкрив у собі почуття перемоги над собою.

Не легко зуміти примусити себе зробити трішечки більше, ніж ти можеш, подолати свою слабкість і йти далі до вершин.

Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради
Олена Опанасенко

Переглядів:62