Школи міста перевірили на готовність до нового навчального року

21 серпня 2019

20 серпня 2019 року комісія, утворена розпорядженням міського голови від 16 серпня 2019 року №254р «Про утворення комісії з перевірки підготовки закладів освіти міста Прилуки до роботи в новому 2019-2020 навчальному році», здійснила перевірку готовності навчальних закладів міста до нового навчального року.

До складу комісії увійшли заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк, головний інспектор Прилуцького міськрайонного відділу УДСНС України у Чернігівській області Іолана Марочок, завідувач міськрайоним відділом ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України» Михайло Пастушенко та заступник начальника управління – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олександр Халімоненко.

Під час оглядів особливу увагу члени комісії звертали на нормативно-правове, кадрове, матеріально-технічне забезпечення діяльності закладів, створення умов з охорони праці та збереження життя і здоров’я учнівського, педагогічного та трудового колективів, стан підготовки навчальних кабінетів, спортивних залів, їдалень, бібліотек, дотримання санітарних вимог та пожежної безпеки, проведення ремонтних робіт, а також моніторинг освоєння коштів.

 
 
 
 

Особлива увага зверталась на створення освітнього середовища початкової ланки, адже 1-2 класи – класи нової української школи (НУШ).

Члени комісії, які здійснювали огляд, відзначили, що у всіх закладах проведено значну роботу, спрямовану на покращення умов навчання та виховання дітей, зроблено поточні ремонти, зміцнено матеріально-технічну базу, приведено до ладу прилеглі території, спортивні та ігрові майданчики, клумби, проведено необхідну роботу щодо організації освітнього процесу відповідно до сучасних вимог. Також комісія вислухала пропозиції керівників шкіл щодо планування необхідних ремонтних робіт на наступні роки.

Фактично два тижні залишилося до 1 вересня, проте роботи ще вистачає у тих школах, де ведуться капітальні ремонти деяких приміщень і об’єктів. Усе планують встигнути зробити до завершення серпня.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:130