Прилуки відзначають День Державного Прапора України

23 серпня 2019

 

Напередодні святкування Дня Незалежності нашої держави вся країна офіційно вшановує головний державний символ – Прапор України! 23 серпня прилуцька громада зібралася біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, щоб уклонитися силі священного оберегу, знаку нашої єдності та перемоги.

У цей святковий день міська влада, депутатський корпус, виконавчий комітет, почесні громадяни міста, вчителі, лікарі, діячі культури, спортсмени, військові, лідери громадської думки, волонтери, бійці АТО – Герої України та їхні родини поклали квіти до монумента Кобзаря.

З вітальним словом до громади звернулася міський голова Ольга Попенко, зазначивши, що Державний прапор, як символ країни, є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Почесне право підняти Державний Прапор України у рідному місті отримали міський голова Ольга Попенко та учасник бойових дій в зоні проведення АТО Олександр Вінчура. Прапор міста піднімали учень гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна, переможець ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій Назар Шмагель та учениця спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням інфрмаційних технологій, переможниця IV етапу міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т.Г.Шевченка Тютюнник Анастасія. Прапор боротьби українського народу за свою незалежність підняли волонтери: голова громадської організації «Патріот Прилуки» Олександр Дуденок та голова громадської організації «Варта Прилуки» Олександр Правосуд.

Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні АТО за свободу та незалежність нашої країни! Це - символ свободи і волі, віри та сили українського народу. Під синьо-жовтим знаменом ми йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Це прапор свободи, соборності та миролюбства. В усі віки й в усіх народів державний прапор був однією з найвищих і шанованіших святинь.

Цьогоріч навесні у нашому місті відкрито пам'ятний знак загиблим воїнам АТО/ООС, виготовити проект якого зголосився прилуцький архітектор і художник Павло Бережний, який працював над ним лише на власному ентузіазмі. Тож з нагоди свята від громад Прилуччини міський голова Ольга Попенко вручила Павлу Григоровичу Відзнаку міського голови м.Прилуки «За заслуги».

З нагоди державного свята міський голова Ольга Попенко відзначила Подякою міського голови благодійників Данька Андрія Анатолійовича, Лебедя Миколу Миколайовича та Ніколенка Олега Володимировича. Подяки від мера міста за взірцевість при виконанні службових обов'язків, високий професіоналізм, зразкову дисципліну отримали працівники Прилуцького об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Мягкий Микола Васильович та Лемешко Олександр Миколайович.

 

За доброю традицією в День Державного Прапора юним громадянам нашого міста, молодим прилучанам, вручають паспорти, тож саме сьогодні лави громадян України поповнилися молодим поколінням – розумним, талановитим, свідомим, відповідальним, працьовитим. Вісім юнаків та шість прекрасних леді отримали посвідчення громадянина нового зразка та подарунки із рук міського голови Ольги Попенко та начальника Прилуцького міського відділу Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Тамари Щербини.

 

Честь висловити обітницю своїй Батьківщині було надано учениці гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна Савченко Дар”ї та учню загальноосвітньої школи №12 Задорожняку Владиславу.

З вітальним словом до присутніх також звернулася учениці Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Сергія Гордійовича Шовкуна Ольга Легейда.

З нагоди свята свої таланти прилучанам дарували колективи міського Будинку культури.

 

По закінченню урочистостей юні громадяни України зробили спільне фото з міським головою та почесними гостями.

Зі святом вас, шановні прилучани, шановні співвітчизники, від усього серця бажаємо вам, щоб ваше життя було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: блакитним і мирним, як небо, та жовто – золотистим, як пшеничні поля України! Хай живе Україна! Навіки – вільна! Навіки – незалежна! Хай мир, спокій та щастя панують на нашій рідній землі! Бажаємо здоров’я, добробуту й щастя кожній родині.

Шановні прилучани та гості нашого міста

З нагоди 28-ї річниці проголошення незалежності України, з метою гідного відзначення у 2019 році цієї події, утвердження у громадян патріотизму та гордості за свою державу, звитяги Українського народу у боротьбі за волю і незалежність у місті Прилуки 24 серпня відбудеться низка святкових загальноміських заходів.

Запрошуємо вас взяти участь у святкуванні!

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:59