Прилуки святкують День незалежності України

24 серпня 2019

Сьогодні з нагоди відзначення Дня народження нашої держави святкові заходи продовжилися в парковій зоні центральної частини міста, де відбулися спортивні змагання, які вже полюбилися місцевим мешканцям – це шашки, шахи, змагання з армреслінгу.

 

Традиційно протягом дня для найменших жителів Прилук та гостей міста працює «Містечко дитячих мрій».

З метою національно-патріотичного виховання молоді вихованці громадської організації «Прилуцький козацький курінь ім. Івана Сірка» разом з керівниками Зінченками Романом та Марією у парковій зоні Центральної площі провели козацьке таборування «І оживе добра слава, слава України». Основна мета козацького таборування - це загартування характеру.

 

Наші предки козаки були витривалими, легко переносили холод і голод, спеку і спрагу, були невтомними, відважними, хоробрими й сміливими, понад усе цінували життя, але не шкодували його в боротьбі за віру і правду української землі. Тож і вихованці козацького куреню, які виховуються на козацьких звичаях, мали самі собі довести, що немає труднощів, які вони не могли б побороти. У здолані вершин людина вчиться переборювати себе, бути дисциплінованою, подолати свою слабкість і йти далі до вершин. Кожен з учасників відкрив у собі почуття перемоги над собою.

Святкові заходи продовжилися на майданчику біля пам’ятника Т.Г.Шевченку, де за участі прилуцьких музикантів міського Будинку культури відбулася концертна програма народного естрадного оркестру «Улюблені мелодії».

До уваги городян та гостей міста Алея Любові Забашти стала мистецькою алеєю, на якій була презентована виставка плакатів Українського інституту національної пам’яті «Символ твоєї свободи». Один із найважливіших для нас уроків історії, який демонструє жертовність українців у боротьбі за свободу, а разом з тим застерігає як дорого може коштувати незгода між ними.

 

Завдання виставки — перебіг подій від ідей автономії до цілковитої незалежності, та до готовності українців захищати незалежність.

 

Також присутні мали можливість переглянути виставку книжок «Читай українське, живи українським!», АРТ-простір «Творчість - складова самоідентифікації українства» за участі прилуцьких митців вихованців і викладачів місцевих шкіл естетичного спрямування (школи мистецтв, ЦТДЮ, ЦНТТМ), та взяти участь у майстер-класах «З Україною в серці».

Святкування продовжилися на Центральній площі, під час якого всі бажаючі змогли показати свої музичні і вокальні можливості та заспівати у Караоке «на прилуцькому майдані».

 

 

Сьогоднішнє свято особливе, тому що стосується кожного із нас. Тож нехай свято Незалежності України духмяним серпневим ароматом українського хліба принесе в наш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир та любов!

Україна - це наша земля, рідний край, наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, і зрозуміло, мудрими, талановитими людьми. Україна – країна краси, де найбільше люблять волю, країна гарячої любові до народу, до пісні. Без пісні не можна жити! Вона підбадьорює, розраджує, додає снаги, окрилює, заспокоює, гуртує людей.

 

Радість та гордість під час патріотичного дійства присутні відчули спостерігаючи за талановитими сольними та колективними виступами фестивалю патріотичної пісні «Ми – українці!». Пісня, як естафета, передає від покоління до покоління історичну правду про свій народ, його здобутки і заповіти.

Святковий концерт «Славимо рідну Україну!» на Центральній площі міста розпочався о 19:00.

 

Фото

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відділ інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю міської ради

 

Переглядів:59