Прилучани відзначають День пам'яті захисників України

29 серпня 2019

Сьогодні, 29 серпня, прилучани разом зі всією країною відзначають День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Міський голова Ольга Попенко, депутати міської ради, посадовці виконавчого комітету міської ради, представники Громадської ради, військові, волонтери, учасники антитерористичної операції та їхні родини ушанували пам'ять Героїв АТО покладанням квітів до пам'ятного знаку борцям за незалежність України.

 
 
Заснування такої дати є досить символічним, адже саме 29 серпня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області, де військові країни-агресора обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Вони віддали своє життя за нашу країну, за її незалежність і територіальну цілісність, тож безумовно, ми маємо пам’ятати наших героїв і віддавати їм належну шану.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:98