Книжковий летсплей у дитячій бібліотеці

29 серпня 2019

28 серпня до Прилуцької міської бібліотеки для дітей імені Павла Білецького-Носенка читачі разом із батьками завітали на книжковий летсплей «Письменник, який так і не подорослішав», присвячений 100-річчю з дня народження відомого дитячого письменника Юхима Чеповецького.

Юхим Петрович Чеповецький — автор понад тридцяти книг, низки лібрето для музичних комедій, багатьох збірок віршів, казок і п’єс для дітей та юнацтва, а також сценаріїв для мультиплікаційних фільмів.

Переглянувши бук-трейлер до книги Чеповецького «Веселі пригоди Мицика і Кицика», читачі почули від ведучої Наталії Сич веселі історії про мишенятко Мицика та його товариша – кота Кицика. Виявляється, нове життя книга про Кицика і Мицика отримала зовсім недавно, в 2017 році. Нове видання доповнили всілякими цікавинками: віршиками і лічилками, загадками і фокусами, запитаннями на кмітливість.

Поглядаючи до книги, діти розпочали бібліотечний майстер-шеф «Смаколики від Мицика», створюючи бутерброди на мишачо-котячу тему.

Книга Ю. Чеповецького «Пригоди шахового солдата Пєшкіна» з’явилася у ті часи, коли діти ще не знали про комп’ютери і мобільні телефони. У тому, що ця книга особлива (бо на її сторінках оживають шахові фігури), читачам допомогли впевнитися вихованці відділення шахів ДЮСШ (тренер Капурова Людмила Анатоліївна) Ярмак Владислав та Бойко Назар.

Прилуцька міська бібліотека для дітей
імені Павла Білецького-Носенка

Переглядів:72