Форум енергоефективності відбувся у Прилуках

30 серпня 2019

27 серпня на черговому занятті Літньої школи для співвласників багатоквартирних будинків відбувся форум енергоефективності на тему: «Впровадження заходів енергозбереження у багатоквартирному будинку: час, гроші, люди».

У ході зустрічі присутні розглянули інформацію щодо досвіду міста Прилуки у впровадженні заходів енергозбереження у багатоквартирних будинках.

Консультант Програми «Фонд енергоефективності України» Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) Микола Коломієць поінформував учасників зустрічі стосовно термінів реалізації енергоефективних проектів.

Зазначив, що керівництво Держенергоефективності уклало додаткові договори про співпрацю із державними фінустановами. Таким чином, три державні банки – Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк – знову видають «теплі кредити» для ОСББ. Це унікальна можливість для ОСББ у цьому році:

  • залучити кошти «теплих кредитів»;

  • одержати до 70% відшкодування із держбюджету;

  • отримати додаткову компенсацію із місцевого бюджету;

  • заощаджувати 50% і більше на комунальних послугах;

  • підвищити вартість квартир в утеплених багатоповерхівках в середньому на 30%;жити в теплі та комфорті.

Нагадав, що для отримання відшкодування усі ОСББ мають подати до банків підтверджувальні документи та акти виконаних робіт до 30 листопада цього року.

З розгляду можливостей фінансування енергоефективних заходів у багатоквартирних булдинках по програмі «теплих кредитів» доповідав представник Чернігівського відділення «Ощадбанку».

Національний консультант з підтримки створення ОСББ та розвитку їх потенціалу (ПРООН) в Чернігівській області Світлана Рожок узагальнила виступи запрошених гостей та запропонувала здійснити навчальний візит до ОСББ «Діамант 19» (вул.Вокзальна, 19) аби ознайомитися з особливостями організації роботи із підрядниками та співвласниками при реалізації проекту енергоефективності.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:61