Прилучани ярмаркують та відзначають День міста!

21 вересня 2019

Цьогоріч наше місто знову заполонили народні мелодії та радісний гамір Воздвиженського ярмарку.

21-22 вересня прилучани зустрічають уже XVІІІ Воздвиженський ярмарок, який безперечно, є одним із найвизначніших свят Прилуцької територіальної громади, що показує яскраву самобутність Прилуччини, полонить духовними традиціями й винятковим колоритом. Щороку на ярмарку широко представлені вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва, промислові та продовольчі товари, продукція рослинництва, тваринництва та бджолярства.

Урочистому відкриттю ярмарку передувала зустріч-запрошення «Прилуки вітають гостей дорогих», що розгорнулася на перехресті вулиць Київської, Юрія Коптєва та Незалежності. Далі почесні гості свята рушили до головної локації ярмарку на Центральну площу міста, де офіційна делегація урочисто відкрила ярмарок для відвідувачів й умільців-продавців із різних куточків України.

Перед громадою та гостями виступили: міський голова Ольга Попенко, заступник голови Прилуцького осередку Чернігівського земляцтва Микола Гордієнко, технічний директор ПАТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик та виконуючий обов'язки голови Прилуцької районної державної адміністрації Денис Росовський.

З нагоди відзначення Дня міста Прилуки на головній сцені ярмарку відбулася урочиста церемонія відзначення кращих прилучан «Гордість міста».

 

Гості міста переглянули флешмоб «В Прилуках сонячно, барвисто» та, узявши гарний настрій, розпочали мандрівку алеями демонстрацій та продажу продукції сільськогосподарської, переробної та легкої промисловості. Чого тільки не пропонували народні умільці: гончарні і ковані вироби, ювелірні прикраси і вишиванки, меблі з лози і витвори з дерева, а ще картини, обереги, гобелени, солом’яні брилі…

Під час прогулянок метушливим, але радісним натовпом можна було скуштувати силу-силенну усіляких наїдків, послухати українську пісню або подивитись виступи самодіяльних чи професійних художніх колективів.

Крім різноманітних виставок-продажів продовольчих та промислових товарів, виробів декоративно-прикладного мистецтва, на прилучан чекали:

  • Всеукраїнський відкритий фольклорний фестиваль «Співоче поле», на якому виступали фольклорні колективи України та відбулася розважально-ігрова програма «Ярмаркуємо в Прилуках».

  • Козацьке таборування.

  • Креативний простір «Щедра осінь рідного краю».

  • Виставки-презентації «Прилучани особливі: шлях до успіху» та «Відкриваємо Прилуки».

У рамках ярмарку працювало «Містечко розваг», Гості міста над Удаєм мали можливість відвідати мистецьку алею, на якій були представлені виставка-колаж «Читаємо, вивчаємо, пізнаєм — спадщину народу бережем», виставка робіт прилуцьких митців та арт-простір «Ярмарковий вернісаж».

Протягом дня працювали концертні майданчики «Заспіваймо, пожартуймо, разом з нами затанцюймо» біля пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка та територія позитиву «Молодіжний прорив» на Театральній площі біля міського Будинку культури.

Увечері о 20:00 на Центральній площі прилучани та гості міста зможуть переглянути концертну програму за участю відомого українського гурту «Табула Раса» та співачки Ірини Федишин.

 

План загальноміських заходів з нагоди проведення Дня міста Прилуки та 
Прилуцького міжрегіонального Воздвиженського ярмарку на 22 вересня 2019 року

Будемо раді бачити вас серед наших гостей!

Переглядів:128