Прилуки святкують День захисника України!

14 жовтня 2019

На 14 жовтня припадає одразу декілька величних свят ‒ День Українського Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День створення УПА, тож цього дня у Прилуках відбулися загальноміські урочистості.

Саме сьогодні в сесійній залі міської ради за участі міського голови Ольги Попенко, міських депутатів, керівників та посадовців міста, керівників та представників підприємств, установ, організацій міста, представників громадських організацій, активної громадськості відбувся святковий захід «Захисникам Вітчизни присвячується…».

На свято були запрошені учасники антитерористичних операцій на сході України, члени їхніх родин, вдови та матері загиблих бійців-героїв Прилуцького краю й ін.

З повагою та шаною всіх присутніх вітала міський голова Ольга Попенко та вручила відзнаку міського голови м.Прилуки “За заслуги” і Подяки міського голови воїнам-захисникам.

З вітальним словом виступила міський голова Ольга Попенко та за активну громадську позицію, прояв справжнього героїзму у дні боротьби за волю і єдність України вручила відзнаки міського голови м.Прилуки “За заслуги” і Подяки міського голови воїнам-захисникам. (список додається).

З Днем захисника України привітав своїх побратимів голова громадської організації «Учасники антитерористичної операції «ЩИТ» Павло Красноок.

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх загиблих захисників України та поіменно згадали загиблих воїнів АТО, жителів Прилуччини - Деркача Сергія, Міхнюка Олега, Безгубченка Сергія, Лавренчука Віктора, Бойка Валентина, Потієнка Анатолія, Матяша Григорія, Джеваги Сергія, Гапона В'ячеслава, Лютенка Миколи, Манжоли Віктора.

З нагоди свята колективи міського Будинку культури подарували захисникам України та всім присутнім музичні вітання.

Після урочистостей в сесійній залі міської ради присутні вшанували пам’ять загиблих захисників України покладанням квітів до пам'ятного знаку воїнам АТО/ООС, пам’ятного знаку на честь земляків, які загинули в Афганістані, пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської трагедії» та до банера Небесної Сотні.

День захисника України – це свято нескорених, бо незважаючи на всі випробування дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Захисники України – це ті, для кого поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова. Це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

Шановні захисники України, ваші подвиги на благо держави - це зразок реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь українського народу. Завдяки вашому героїзму ми живемо у вільній і незалежній країні.

У цей світлий день бажаємо вам міцного здоров'я, миру, злагоди на нашій землі, наснаги, плідної праці на благо народу і нових перемог в ім’я нашої незалежної України.

Нехай овіяне славою свято додасть нам наснаги, оптимізму та віри у прийдешній день.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:118