Виставка графіки XVIII-XIX століття «З галаганівської колекції» у Прилуках

31 жовтня 2019

У Прилуцькому краєзнавчому музеї імені В.І.Маслова 30 жовтня відбулося урочисте відкриття унікальної виставки графіки 18-19 ст. «З галаганівської колекції -2».

Ці роботи вперше експонуються у Прилуках. На виставці представлені графічні 22 роботи - це гравюри за творами митців епохи Відродждення Рафаеля Санті, Леонардо да Вінчі, Андреа Дель Сарто, Перуджино, гравюри за творами відомих митців 17-18 ст., та гравюри з альбому репродукційної гравюри «Лоджиї і станци Рафаеля» у виконанні майстрів Вольпато Джованні, Рафаеля Моргана, Фабрі Алозія Такий альбом був привезений Г. П. Галаганом з подорожі по Європі. Гравюри прикрашали більярдну кімнату сокиринського музею маєтку. Після більшовицького перевороту знаходилися у зібранні Сокиринського музею, потім з 1927 р. по 1953 р. – Прилуцький музей, нині Чернігівський обласний художній музей ім. Г. Галагана.

Директор музею Тетяна Зоць подякувала всім присутнім за те, що вони знайшли час та завітали на відкриття такої цікавої та значимої для нашого міста виставки.

Зі словами привітань до присутніх звернулася начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан.

На відкриття виставки завітали школярі міста, студентська молодь, прилуцькі митці, художники, поціновувачі мистецтва, а також директор Чернігівського обласного художнього музю імені Григорія Галагана Юрій Ткач, який всловив слова вдячності за запрошення та співпрацю між музеями.

Про техніку, способи та унікальність виконання гравюр розповіла присутнім кандидат мистецтвознавчих наук Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка Олена Сидоріна.

Нагадуємо, що виставка триватиме до 15 грудня 2019 року. Тож шановні прилучани, ви маєте унікальну можливість долучитися до прекрасного відвідавши виставкову залу музею.

За інф. Прилуцького краєзнавчого музею імені В.І.Маслова
Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

 
 
 
 
 
Переглядів:116