Новопризначений губернатор відвідав Прилуки

06 листопада 2019

5 листопада  Прилуки відвідав новопризначений голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. Зустріч відбулася у сесійній залі міської ради за участі керівництва міста та району, посадовців міської ради та представників засобів масової інформації. У ході зустрічі обговорили також питання відновлення фінансування з фонду соціально-економічного розвитку для будівництва і ремонту соціальних об'єктів Прилуччини.

 
 

Цього дня Андрій Прокопенко побував на виробництві ПрАТ «АТ «Тютюнова компанія «В.А.Т. - Прилуки» та обговорив проблемні питання з керівництвом компанії. Зазначив, що головним завданням на сьогодні є відновлення повноцінної роботи Прилуцької тютюнової фабрики.

Маємо зробити все можливе, щоб зберегти масштаби виробництва, адже це не лише потужне джерело наповнення бюджету, а й запорука належного рівня життя сотень прилучан, — наголосив Андрій Прокопенко. — Разом з керівництвом фабрики ми намітили план дій для відновлення повноцінної роботи підприємства.

Як керівник ОДА запропоную його до розгляду народним депутатам, Уряду, Офісу Президента. Адже формування прозорої, зрозумілої інвесторам податкової політики є одним з конкретних кроків до залучення в область та країну іноземного капіталу. Маємо приваблювати сюди нових інвесторів, а не відлякувати багаторічних партнерів. Такі завдання ставить перед нами і Президент України.

Нагадаємо, що причиною зупинки виробництва тютюнової компанії у Прилуках став прийнятий Верховною Радою 4 жовтня поточного року проєкт закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», наслідком якого може стати подорожчання сигарет.

Керівництво ПрАТ «АТ «Тютюнова компанія «В.А.Т. - Прилуки» наголошує на тому, що запропоновані зміни спричинять нерентабельність у виробництві цигарок, піднімуть вартість однієї пачки мінімум на 14 гривень, що призведе до зменшення обсягів реалізації, скорочення асортименту й виробництва тютюнових виробів та, відповідно, подальшого вивільнення працівників.

 
У свою чергу заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова зустрілася з директорами шкіл Прилук, обговорила питання заборгованості по заробітній платі за рахунок державної субвенції, наповнюваності класів, розвитку шкіл та інклюзивної освіти, а також відвідала новий корпус міської гімназії №1 імені Георгія Вороного.
 
 
 
 

Під час зустрічі Наталія Романова наголосила на важливості співпраці області та міста заради покращення умов оплати праці освітян Прилук.

Також цього дня голова облдержадміністрації відвідав аграрне підприємство ТОВ «АгроКІМ», що входить до складу компаній «ІМК». Підприємство займається вирощуванням зернових та технічних культур. Завдяки застосуванню нових форм та методів господарювання, використанню сучасних технологій у рослинництві, воно посідає передові позиції в районі та області. Андрій Прокопенко ознайомився з організацією виробництва та з роботою нового обладнання, зокрема, зерносушарки виробництва компанії LAW.

Менеджмент компанії та генеральний директор «ІМК» Алекс Ліссітса розповіли про роботу компанії, інновації у сфері аграрного бізнесу, які впроваджує підприємство. На даний час підприємство має проблеми з транспортуванням зерна до південних портів України.

5 листопада в Прилуках запрацював оновлений сучасний газорозподільний пункт на відкриття якого завітав і губернатор. Прилуки стали третім містом України, після Дніпра та Білої Церкви, де провели модернізацію ГРП таких обсягів. Інвестиції АТ «Чернігівгаз» склали 6,5 мільйона гривень, встановлено сучасне обладнання виробництва Румунії та Італії.

Газорозподільний пункт №1 у Прилуках було введено в експлуатацію ще 1970 року. Він знижує тиск природного газу для потреб двадцяти п’яти підприємств та майже 38 тисяч абонентів, що мешкають у місті та районі.

Як зазначила голова правління АТ «Чернігівгаз» Алла Ярова за час роботи обладнання застаріло і морально, і фізично, тож завдяки інвестиційній програмі, яка проводилась у чотири етапи (від проектування до виконання робіт), цьогоріч його було замінено на сучасне.

Приємно усвідомлювати, що на Чернігівщині модернізується система газопостачання, — зазначив Андрій Прокопенко. — Сподіваюсь, цей об’єкт не буде єдиним осучасненим в області і процес оновлення та розширення мережі триватиме. Адже від цього залежить комфортність та безпека життя наших земляків, стабільність роботи підприємств області.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:126