Культурна сфера відзначає професійне свято

08 листопада 2019

Вітання з нагоди професійного свята - Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва сьогодні, 8 листопада, у залі музичної школи імені Л.М.Ревуцького приймали працівники культури. У ході свята подяками міського голови й почесними грамотами Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА нагороджені передові кадри зі збереження духовності та самобутності нашого з вами буття (список додається). 

З професійним святом привітала заступник міського голови із гуманітарної сфери Тетяна Шкуренко та акцентувала, що саме культура впливає на формування особистості людини з самих ранніх років. Відзначення Дня працівника культури та аматорів народного мистецтва – це визнання ролі української культури в процесі пробудження та формування національної свідомості. Завдяки вам, – справжнім подвижникам своєї справи, культура Прилук, як галузь, попри всі труднощі та негаразди, розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи.

З вітальним словом від народного депутата Бориса Вікторовича Приходька виступила його помічник Лідія Шевченко.

Працівники культури отримали вітання від своїх колег начальника відділу культури і туризму Прилуцької міської ради Катерини Мовчан, голови Прилуцької міської професіональної спілки працівників культури Євгенії Гнатів, працівниці Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти, поетеси Ніни Заболотньої.

Кожен знає, що наша країна багата талантами, але не всі володіють великим творчим потенціалом, який втілюють у життя працівники культури та аматори народного мистецтва. Саме викладачі мистецьких шкіл відкривають нових зірочок естради, нових Плисецких і Карузо. Ці люди допомагають молодому підростаючому поколінню стати справжніми майстрами мистецтва.

Своє мистецтво із радістю дарували: тріо віолончелістів у складі: Вікторії Кирієнко, Анастасії Нейман та Ірини Гарагулі, учень Прилуцької школи мистецтв Іван Петренко, переможниця Всеукраїнських, Міжнародних та обласних конкурсів учениця Прилуцької дитячої музичної школи імені Л.Ревуцького Тетяна Бенеда (концертмейстер Юлія Бенеда), квінтет викладачів Прилуцької школи мистецтв (квінтет домристів + рояль «Румба — шурумба»).

Також свої музичні вітання дарували талановиті зірочки нашої естради – багаторазові учасниці та переможниці, Всеукраїнських, Міжнародних, обласних конкурсів та фестивалів, дует бандуристів у складі Анастасії Сікалової та Юлії Алещенко Прилуцької дитячої музичної школи імені Л. Ревуцького, ансамбль струнно-смичкових інструментів Прилуцької школи мистецтв, дует домристів Прилуцької дитячої музичної школи імені Л. Ревуцького, проект Крем – брюле Via Forever, дует Анна Ведмідська та Сергій Чунь.

Усім працівникам культури, майстрам народної творчості та аматорам сцени бажаємо здоров’я, успіхів у професійній діяльності, невичерпної енергії, незгасаючого прагнення до самовдосконалення, творчого натхнення та щастя.

Зичимо вам нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і нових культурних проектів.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

 

Шановні працівники культури!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята - Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва!

Це свято тих, хто за покликанням серця присвятив себе, своє дозвілля мистецтву, для кого творчість, духовність та національні традиції стали головними життєвими орієнтирами.

Прилуки віддавна закріпили за собою славу міста мистецьких конкурсів і фестивалів, збираючи на своїй землі представників багатьох регіонів України та інших держав. Прилучани заслужено пишаються провідними художніми колективами й митцями, які уславлюють рідну землю.

Завдяки вам – справжнім подвижникам своєї справи- культура міста як галузь, попри всі труднощі та негаразди, розвивається, збагачується новими іменами та самобутніми надбаннями.

Усім працівникам культури, майстрам народної творчості та аматорам сцени бажаємо здоров’я, успіхів у професійній діяльності, невичерпної енергії, прагнення до самовдосконалення, творчого натхнення та великого людського щастя, вдячності глядачів та пошановувачів сценічного мистецтва.

Зичимо вам нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і успішних культурних проектів.

З повагою міський голова Ольга Попенко

Переглядів:59