«З любов’ю в серці» відбувся урочистий захід з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

03 грудня 2019

Міжнародний день людей з інвалідністю відзначається щорічно 3 грудня. Безумовно, цей день не є святом, він лише покликаний привернути увагу до проблем людей з особливими потребами, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.

Щороку, 3 грудня, разом з усією світовою спільнотою переосмислюємо, що зроблено для людей з особливими потребами, вимірюємо масштаби власного милосердя й доброти, консолідуємо зусилля всієї громади задля гармонійної інтеграції особливих людей у сучасне суспільство.

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю сьогодні у міському Будинку культури відбулася традиційна зустріч «З любов’ю в серці», в ході якої міський голова Ольга Попенко, посадовці міської ради та депутати зустрілися з людьми з особливими потребами. Зустріч пройшла у тісному колі друзів.

Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов'язання щодо матеріального забезпечення людей з інввалідністю, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

У нашому місті є ряд установ та закладів, діяльність яких спрямована в тому числі й на вирішення таких питань. Серед них – управління праці та соціального захисту населення, Прилуцький центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Прилуцький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Особливо теплі слова напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю висловила міський голова Ольга Попенко на адресу тих, для кого опіка над іншими стала практично професією. Люди з обмеженими можливостями завдяки справжнім ангелам земним знаходять розраду й втіху, відчувають турботу.

Окремо Ольга Михайлівна подякувала за самовіддану працю усім, хто займається опікою й вихованням дітей з обмеженими фізичними можливостями, адже надання їм щоденної підтримки, й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього. Побажала дружньому колективу Центру не зупинятися на досягнутому і йти до нових здобутків, а самому закладу процвітання й довгих років існування, адже його діяльність дуже необхідна для родин, в яких виховуються діти-інваліди.

У нашому місті діють громадські організації, заклади й установи, які опікуються питаннями підтримки людей з обмеженими можливостями. Їх керівники зуміли згуртувати навколо ідеї милосердя й толерантності тих, до кого біда постукала у двері. Це організації, у яких об’єдналися люди з порушеннями слуху, зору, мовлення, хто має труднощі з опорно-руховим апаратом. Але разом, єдиною родиною вони не відчувають бар'єрів, які встановило для них життя, бо разом вони непохитні та незламні, сильні духом і вірою.

У Прилуках працюють Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Світанок», громадські організації «Фенікс», «УТОС» та «УТОГ».

На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Їх мужність та оптимізм - взірець для інших. Тож сьогодні міський голова Ольга Попенко відзначила учасників заходу Подяками міського голови та подарунками.

Також цього дня до присутніх зі словами підтримки звернулися голова Благодійного Фонду “Благовіст” Світлана Бірюзова та помічник народного дерутата України Бориса Приходька Ада Могила. Побажали міцного здоров’я, благополуччя, злагоди та успіхів у всіх починаннях.

Милосердя й доброта – два крила, на яких тримається людство. Доброта й чуйність, співпереживання й щиросердечність, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі та біді – це в характері нашого народу. Такі цінності сповідує Лариса Бологова, яка очолює міське об’єднання сімей, в яких виховуються діти-інваліди «Надія» і є справжнім другом для багатьох прилуцьких родин, які виховують дітей з особливими потребами. Володимир Вегера, який займається благодійництвом і робить все можливе, щоб життя наших особливих прилучан стало трішечки яскравішим.

Це – прості люди, які на другий план відклали особисте життя, і щодня роблять кроки вперед для того, щоб зробити чиєсь життя кращим.

Піднесену атмосферу, яка панувала у залі, гарно доповнила концертна програма, учасниками якої стали й самі представники громадських організацій для людей з вадами.

 
 
 

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, що потребують захисту та підтримки. Люди з особливими потребами – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і хто допомагає. Адже немає чужої біди чи радості в родині, є наше спільне завдання — будувати наш спільний дім зручним і комфортним для всіх, хто в ньому живе. Як то кажуть, найстрашніша хвороба, найневиліковніша хвороба – це байдужа людська душа. Усе інше можна здолати й перемогти.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

 
 
 
Переглядів: