Відзначення Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтера

06 грудня 2019

5 грудня у сесійній залі міської ради відбулися урочистості присвяченні Міжнародному дню волонтера та Дню Збройних Сил України. Свята не випадково стоять поруч у календарі, в житті ці два покликання тісно пов’язані, адже без волонтерів ми б не мали такої могутньої армії, а без добре забезпечених збройних сил ми б, мабуть, не змогли протистояти агресору.

Сьогодні волонтери і військовослужбовці працюють заради спільної мети – захисту неньки України, саме завдяки їм – волонтерам і військовим, гартується нова українська армія, пишеться її нова історія.

Почесними гостями заходу стали секретар міської ради Анатолій Шамрай, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко та Олександр Сивенко, посадовці й депутати міської ради, представники громадських організацій та формувань, які займаються волонтерством: ГО «Патріот Прилуки», ГО «Козацька Варта», ГО Учасники АТО «ЩИТ».

Виконуючи свій почесний обов'язок, ідуть нині чоловіки служити в армію, щоб захистити свою Батьківщину від ворога та стояти на сторожі її інтересів, але воякам потрібен потужний тил, який забезпечують сьогодні друзі, рідні і всі небайдужі українці.

Зі словами вдячності та поваги до присутніх звернувся заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко, зазначивши, що у цей складний для країни час, волонтери були першими, хто відгукнувся та прийшов на допомогу українським військовим, а також подякував військовослужбовцям за вірність військовому обов'язку, за гідну та віддану службу українському народові.

За патріотизм, громадську активність та самопожертву, спрямовані на відродження та розвиток державності України Олександр Сивенко вручив відзнаки міського голови м.Прилуки «За Заслуги» найкращим з кращих:

Ткаченку Василю Івановичу - ГО «Варта Прилуки»;

Новаку В’ячеславу Миколайовичу - ГО «Варта Прилуки»;

Чечелю Євгенію Анатолійовичу - ГО «Патріот Прилуки».

Також за активну громадську позицію, волонтерську допомогу підрозділам української армії та з нагоди Міжнародного дня волонтерів вручив Подяки міського голови підприємствам та організаціям міста, які допомагають волонтерам у їх нелегкій роботі.

З вітальним словом виступила дружина загиблого Героя Валентина Бойка Людмила та вручила разом з побратимом загиблого чоловіка дітям Валентина Бойка і Віктора Лавренчука пам'ятні подарунки, а також привітав усіх присутніх зі святом начальник відділу забезпечення Прилуцького об'єднаного міського територіального центру комплектації та соціальної підтримки Сергій Гмиря.

 

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знака загиблим воїнам АТО.

 

Від імені кожного прилучанина дякуємо кожному захиснику, кожному волонтеру за безкорисливу працю на благо миру на землі, за щиру допомогу тим, хто її потребує.

Бажаємо усім воїнам здоров’я, надійного родинного затишку та незламної волі в подоланні труднощів військового буття.

Дякуємо вам за вашу сміливість, відданість, міцну віру, жертовність та любов до України.

Нехай Господь Бог оберігає вас і ваші родини та повертає вам сторицею за вашу доброту і відданість!

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

 
 
 
 
 
 
Переглядів: