«Дивись на нас як на рівних»

03 грудня 2019

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.

Щороку 3 грудня разом зі світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

З цієї нагоди, 02 грудня 2019 року в територіальному центрі соціального обслуговуванні (надання соціальних послуг) Прилуцької міської ради відбувся захід під назвою «Дивись на нас як на рівних».

На початку заходу запрошених привітав директор територіального центру Попко Валентин Петрович, бажаючи всім здоров’я та витримки, сімейного затишку, оптимізму, добра та благополуччя.

Підбадьорили запрошених козачата, які навчаються в Прилуцькій школі мистецтв, зразкової вокальної студії «Натхнення», під керівництвом Надії Ратинської, прозвучали пісні: «Хай живе вільна Україна», «Джури».

Своє вшанування найдорожчій людині в світі – матусі, висловили Валентина Гуєва та Бойко Іван, прочитавши присутнім вірша «Мати».

На гостей чекав дебют Євгенії Єсип з піснею «Мої батьки».

Ніжно звучала мелодія віолончелі в композиції «По м’якій ковдрі опалого листя», яку подарував дует школи мистецтв у складі Вікторії Кірієнко та Анастасії Нейман.

На цьому сюрпризи не закінчилися, адже на запрошених чекала гумористична вікторина, в якій змагалися і жінки, і чоловіки. Переможці, на згадку, отримали подарунки.

Цікавою була розповідь ведучої про християнського проповідника та мотиваційного оратора Ніка Вуйчича, людину, яка народилася з рідкісним спадковим захворюванням, що призводить до відсутності чотирьох кінцівок, але при цьому постійно долає труднощі та своїм власним прикладом і добрим словом, допомагає іншим інвалідам перемагати свої хвороби, не падати духом, жити з вірою в краще майбутнє навіть тоді, коли здається що ти приречений. Також для перегляду гостям був представлений відеоролик про Ніка та особисту історію його кохання.

Для присутніх своє музичне привітання подарував дует «Мелодія серця» у складі Полторак Наталії та Єсипа Миколи. Дивлячись на таких людей, дивуєшся їхній силі волі та пишаєшся їх оптимізмом, розумієш що вони вірять в себе та свої сили, йдуть вперед долаючи всі перешкоди, руйнуючи всі пріоритети і це прекрасно. Гучно звучали оплески в знак вдячності артистам, які подарували святковий настрій запрошеним.

На завершення урочистої програми гостей запросили до святкового столу, де можна було відвідати смачних пригощань, поспілкуватися за чашкою смачного чаю, поділитись своїми проблемами, почути мудру пораду, добре слово, що так необхідне кожному з нас.

Пам’ятаємо, для життя людини з обмеженими можливостями не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як і всім нам, адже ми всі рівні перед Богом.

Переглядів: