Прилуцький музей серед переможців конкурсу «Чернігівщина туристична: вибір року»

16 грудня 2019

Уже вдруге Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА проводить конкурс «Чернігівщина туристична: вибір року».

Як і минулоріч, переможців обирали у шести номінаціях, одну з яких — «Музейний заклад» — дещо розширили: додали підномінації «Заповідники та музеї обласного підпорядкування», «Місцевий музей».

На розгляд експертної ради надійшло більше пів сотні заявок. Оцінювали номінантів з урахування балів інтернет-голосування.

Нагороди вручали 12 грудня.

— Кожен учасник заслуговує на перемогу. Адже завдяки вашим зусиллям поступово зміцнюється імідж Чернігівщини у туристичній сфері. І не тільки: розвинений туризм — це одне із джерел надходжень до бюджету, це нові робочі місця, у результаті — це благополуччя громад. Переконана, що завдяки вашим родзинкам наш край стане ще привабливішим для українського та закордонного туриста, — звернулася до присутніх заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Отже, за підсумками 2019 року переможцями у наступних номінаціях стали:

– «Туристична подія»: кавер-фест на Голубих озерах (с. Олешня Ріпкинського району);

– «Гостинна садиба»: конюшня «Стара пристань» (с. Кладьківка Куликівського району);

– «Заклад розміщення»: готель «Reikartz» (м. Чернігів);

– «Фахівець туристичного супроводу»: Юрій Король;

– «Музейний заклад»:

у підномінації «Заповідники та музеї обласного підпорядкування» — Національний історико-культурний заповідник «Качанівка»;

у підномінації «Місцевий музей» — Прилуцький краєзнавчий музей імені В. І. Маслова;

– «Парк природи»: Менський зоологічний парк.

Цього року також проводили фотоконкурс «Селфі на Чернігівщині». Переможницею обрали Юлію Стельмах (смт Любеч Ріпкинського району).

Прилуцький краєзнавчий музей ім. В. І. Маслова став переможцем другого обласного конкурсу «Чернігівщина туристична: вибір року 2019» в номінації «Музейний заклад. Місцевий музей».

Визначення переможців відбувалося в два етапи: за результатами закритого онлайн та за результатами голосування експертної ради.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Переглядів:112