Соборна духом Україна

21 січня 2020

Сьогодні, 21 січня, у сесійній залі Прилуцької міської ради відбувся круглий стіл за участю студентської молоді міста щодо історичного значення знакового для кожного українця дня — 22 січня, Дня Соборності України.

 

У день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності.

Злука задекларувала об’єднання українських земель в одній державі та продемонструвала соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини. Ця подія була знаковою для українського державотворення.

Сергій Цибенко, учасник бойових дій, голова ГО "Право на захист", заступник голови Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, взяв участь у заході та розповів студентам про єдність і неподільність українських земель, у тому числі й окупованих російським агресором. Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко розповіла про передісторію свята, передумови об’єднання українських земель та обставини реалізації ідеї національної єдності.

“Разом з власної волі з 1919 року”, - під таким гаслом Україна відзначає столітній ювілей Акта Злуки 22 січня. Під час клуглого столу презентовано матеріали Українського інституту національної пам’яті про становлення нашої держави та ролі національної єдності, що є базовою цінністю громадян країни та обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії. Незалежність і суверенність – запорука існування нації. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Цілісна Україна – це повернення окупованих Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.

Начальник відділу сім'ї,

молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко

Переглядів:119