Вітаємо переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України!

28 січня 2020

21.01.2020 року на базі Прилуцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №6 (ліцей №6) було проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Основними завданнями конкурсу-захисту є виявлення і підтримка інтелектуально та творчо обдарованої молоді, залучення її до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції, виховання наполегливості, вміння формувати та відстоювати власну думку.

У І етапі конкурсу-захисту взяли участь 49 учнів 7-11 класів із всіх ЗЗСО міста та вихованці ЦТДЮ. 41 учасник Конкурсу є вихованцем гуртків ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», які працюють на базі закладів загальної середньої освіти міста Прилуки. Найбільшу кількість науково-дослідницьких робіт підготували учні Ліцею № 10, які представили 10 робіт, учні ЗЗСО №№ 5, 14 підготували по 6 робіт і учні ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 імені Святителя Іоасафа Бєлгородського та Ліцею №6 - по 5 робіт. Найбільше робіт було представлено у відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – 8 робіт і мовознавства – 7 робіт.

Цікавими виявилися такі теми, як: «Предмети побуту у творах Миколи Гоголя», «Створення інтерактивного електронного посібника в Google презентаціях», «Симетрія в українській вишивці», «Роль плаката у формуванні патріотичної свідомості підростаючого покоління», «Традиції монастирської трапези від Успіння до Петрівки».

Приємно відзначити, що ряд робіт носить краєзнавчий характер: «Відроджена із забуття (історія Кладбищенської кам’яної церкви Всіх святих у м.Прилуки)», «Історія козацтва Прилуччини: від минулого до сучасного», «Стан розвитку зеленого туризму в Чернігівській області», «Історія сорочинської школи Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 імені Святителя Іоасафа Бєлгородського», «Періодична преса Прилуччини початку ХХ століття» та ін.

Переможцями конкурсу визнано 42 учні (85 %) у двадцяти восьми секціях (дипломів І ступеня - 25, дипломів ІІ ступеня – 10, дипломів ІІІ ступеня – 7). Кращі результати показали учні Ліцею № 10 – 7 переможців, ЗОШ І-ІІІ ступенів №14 – 6 переможців, гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна – 5 переможців, ЗЗСО №№2, 6, 13 по 4 переможці, учні Ліцею №7 та вихованці ЦТДЮ по 3 переможці, гімназії №1 ім. Георгія Вороного та ЗОШ І-ІІІ ступенів №12 по 2 переможці, ЗЗСО №№ 3, 9 по 1 переможцю.

Приємно відзначити, що в ІІ етапі конкурсу-захисту поза конкурсом будуть брати участь ще четверо здобувачів освіти із Ліцеїв №№7, 10 та ЗЗСО №№ 9, 14, які в минулому навчальному році стали переможцями обласного етапу конкурсу та продовжили свої дослідження з даних тем у 2019-2020 році.

Вітаємо переможців конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та їхніх наставників, зичимо їм подальших успіхів і здобутків на наступних етапах конкурсу-захисту.

Переглядів:71