Відбулася краєзнавча година «Жахіття Голокосту»

29 січня 2020

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту був заснований у 2005-му році спеціальною резолюцією ООН. У 1945 році радянські війська увійшли до розташованого на території Польщі нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау, також відомого як Освенцим, що став символом нацистських злочинів у сучасному світі. За різними даними, за п'ять років існування Освенцима в його стінах загинули до 4 мільйонів людей.

У приміщенні філіалу ім. О.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова 23 січня відбулась краєзнавча година «Жахіття Голокосту», присвячена пам’яті жертв Голокосту в Україні в роки ІІ Світової війни. Під час заходу студенти Прилуцького медичного коледжу з розповіді завідуючої філіалу краєзнавчого музею Тетяни Олексіївни Іващенко дізнались про терор проти єврейського населення не тільки на території України, а і в нашому місті в роки окупації. Студенти з цікавістю переглядали документальні кадри про нелюдські умови життя євреїв у концентраційних таборах та ознайомились з відомими пам’ятниками про трагедію Голокосту, що знаходяться в інших країнах світу.

"Пам'ять про ці події важлива не тільки як нагадування і засудження злочинів нацистів, але також як повчання про небезпеку переслідування людей на основі раси, етнічного походження..». Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх загиблих в роки Голокосту.

Відповідальна за проведення заходу завідуюча філіалу ім. О.В.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова Т.О. Іващенко.

За інформацією Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

Переглядів:63