Додержання законодавства про працю на підприємствах окремих галузей

30 січня 2020

На виконання доручення Прем’єр-міністра України О.Гончарука від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 щодо проведення до 31 січня 2020 року роз’яснювальної роботи для суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування, превентивних заходів в частині недопущення до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Реалізація доручення передбачена у період з 20.01.2020 по 28.02.2020 (інформаційна компанія) і складається із 3-х етапів: інформаційної кампанії, підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії та інспекційної кампанії. Результати проведеної роботи стануть основою для планування та реалізації аналогічних заходів в інших ризикованих сферах господарювання.

Крім інспекторів праці участь у інформаційних заходах мають приймати всі працівники територіального органу Держпраці, незалежно від сфери діяльності.

У разі встановлення випадків здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання або ознак такої діяльності уповноважена особа негайно інформує органи Державної податкової служби для вжиття відповідних заходів та Держпраці на електронну адресу [email protected].

Усі заплановані та проведені заходи щодня висвітлюються на веб-сайті та у соціальних мережах, у засобах масової інформації.

Головний спеціаліст, інспектор

праці відділу кадрів міської ради Ярослав Будюк

Переглядів:63