У ході апаратної наради посадовці заслухали звіт про роботу відділу сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

03 лютого 2020

Під час апаратної наради з заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальниками управлінь, відділів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками комунальних підприємств, закладів культури та закладів соціальної сфери, територіальних органів виконавчої влади міста начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради Олена Опанасенко звітувала про пророблену відділом роботу щодо розвитку фізичної культури і спорту в м. Прилуки за 2019 рік.

Посадовець зазначила, що протягом 2019 року відділом сім’ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради постійно проводилась необхідна робота щодо реалізації заходів, спрямованих на забезпечення соціального та правового захисту багатодітних сімей, дітей і молоді, розвитку фізичної культури та спорту, забезпечення рівних прав і можливостей для участі жінок та чоловіків у політичному, економічному і культурному житті, сприяння соціальному становленню та розвитку дітей і молоді, запобігання насильству в сім'ї, організації оздоровлення та відпочинку дітей, організації національно-патріотичного виховання молоді, реалізації молодіжної політики в місті.

Більш конкретніше Олена Опанасенко зупинилася на одному із пріоритетних завдань відділу , а саме - розвитку фізичної культури та спорту у місті, залученні різних верств населення до занять спортом, формуванні здорового способу життя, створення відповідних умов для надання якісних послуг у сфері фізичної культури та спорту.

У ході виступу наголосила на тому, що реалізовуючи державну бюджетну програму «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України», у 2019 році на території Прилуцької дитячо-юнацької спортивної школи збудовано новий спортивний майданчик зі штучним покриттям шляхом співфінансування міського (55% - 824,0 тис.грн.) та державного (45% - 676,0 тис.грн.) бюджетів.

Також у 2019 році розпочато будівництво мультифункціонального спортивного майданчика з поліуритановим покриттям за рахунок міського бюджету (у 2019 році виділено 816,0 тис.грн.).

Минулого року завершено ремонт східної трибуни та розпочато будівництіво західної трибуни міського стадіону «Супутник». Загальний обсяг фінансування у 2019 році склав 1 100 897,0 грн., з яких кошти державного фонду соціально-економічного розвитку склали 1 068,0 тис. грн. та співфінансування з міського бюджету склало - 32,0 тис.грн.

У місті функціонує один позашкільний спортивний навчальний заклад «Прилуцька дитячо-юнацька спортивна школа», в якому діють відділення футболу, волейболу, легкої атлетики, шахів та з 1 лютого 2019 року відкрито відділення боксу. Станом на даний час у дитячо-юнацькій спортивній школі займається 565 спортсменів загалом.

Також у Центрі творчості дітей та юнацтва діють секції настільного тенісу, айкідо, спортивної акробатики, пішохідного туризму та шашок, у яких займається 291 дитина.

Посадовець зазначила, що відділ сім’ї, молоді та спорту міської ради постійно співпрацює з вищими навчальними закладами міста І-ІІ рівнів акредитації: Прилуцьким агротехнічним коледжем, Прилуцьким гуманітарно-педагогічним коледжем ім.І.Я.Франка, Прилуцьким професійним ліцеєм Чернігівської області та Прилуцьким медичним коледжем.

Реалізовуючи міську цільову Програму «Розвиток фізичної культури і спорту на 2018-2020 роки», спрямованої на залучення всіх верств населення міста до регулярних занять фізичною культурою і спортом, формування здорового способу життя, досягнення високих спортивних результатів на змаганнях різних рівнів, протягом 2019 року спеціалістами відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради, спільно з управлінням освіти міської ради, дитячо-юнацькою спортивною школою та фізкультурно-спортивним товариством «Спартак» організовано та проведено ряд спортивно-масових заходів для учнівської та студентської молоді.

За результатами щоденної, наполегливої роботи тренерів, викладачів, спортивних організацій місто має значні здобутки спортсменів міста на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

  • Чемпіонами України стали: у змаганнях з пляжного волейболу серед юнаків до 18 років та юнаків до 20 років Бублик Олексій, у змаганнях з волейболу «Дитяча ліга» серед дівчат 2002р.н. та молодші Демченко Валерія, у змаганнях з футболу серед дівчат до 14 років Виноградова Дарья, у змаганнях з боксу серед дівчат Лащенко Катерина, 2005 р.н.
  • Бронзовою призеркою чемпіонату України з легкоатлетичного двоборства серед дівчат 2004-2005р.р.н. стала Сальна Вероніка.
  • Чемпіонство України з армспорту вибороли Остапенко Олександр та Скорик Дмитро.
  • Чемпіонами області з волейболу серед дівчат стали вихованки 2005-2006р.р.н. та 2007-2008р.р.н., збірна команда легкоатлетів серед команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
  • Переможець обласних змагань з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч» - команда юнаків 2006р.н. Команда «Ветеран» Прилуки – чемпіон області з футболу серед ветеранів 35 років і старше.
  • Чемпіонкою області з легкої атлетики в приміщенні з бігу на 1000м та легкоатлетичному кросі на 1км. серед дівчат 2004р.н. та молодші стала Сальна Вероніка.
  • Чемпіонами області з легкої атлетики серед школярів стали: Панюкова Божена – у потрійному стрибку, Брухно Тетяна – у бар’єрному бігу на 60м., Чернікова Аліна – у потрійному стрибку, Нога Роман – у стрибках у довжину з розбігу, потрійному стрибку.
  • Чемпіонами області з волейболу стали команди дівчат 2005-2006р.н., та дівчата 2007-2008р.н.
  • Призерами чемпіонату області з шахів стали Гайдук Дмитро серед юнаків до 18 років, Ярмак Владислав серед юнаків до 8 років.
  • На міжнародних змаганнях з легкоатлетичного кросу серед дівчат 2004-2006р.р.н. на дистанції 1000м. Сальна Вероніка показала третій результат. Чемпіонами області з легкої атлетики стали: Осіпов Ілля, Дементій Владислав, Тарасенко Марина, Фень Андрій, Нога Роман, Лесенко Дмитро, Клімкіна Василіса, Дитиненко Анна, Бут Нікіта, Сидорко Даша, Лимар Яна, Сальна Вероніка.
  • Бронзовими призерами чемпіонату області з футболу стала команда юнаків 2004р.н. та молодші.

​​​​​​​Щодо фінансування спорту у місті, Олена Опанасенко презентувала порівняльну діаграму фінансування з міського бюджету за різні роки:

2018 рік — 107,0 тис.грн., з них:

  • участь збірних команд міста у офіційних обласних та всеукраїнських змаганнях — 67,0 тис.грн.;

  • придбання грамот, медалей, кубків, призів для нагородження переможців та призерів міських змагань — 40,0 тис.грн.

2019 рік — 246,3 тис.грн., з них:

  • участь збірних команд міста у офіційних обласних та всеукраїнських змаганнях — 192,0 тис.грн.;

  • придбання грамот, медалей, кубків, призів для нагородження переможців та призерів міських змагань — 54,3 тис.грн.

2020 рік — виділено 200,00 тис.грн., з них:

  • участь збірних команд міста у офіційних обласних та всеукраїнських змаганнях — 150,0 тис.грн.;

придбання грамот, медалей, кубків, призів для нагородження переможців та призерів міських змагань — 50,0 тис.грн.

Фінансування за 2019 рік по видах спорту:

Футбол - 83,0 тис. грн.

Легка атлетика - 37,7 тис.грн.

Армспорт - 15,3 тис. грн.

Волейбол - 14,4 тис. грн.

Бокс - 11,3 тис.грн.

Біатлон - 9,2 тис. грн.

Теніс настільний - 7,9 тис. грн.

Шахи - 4,9 тис. грн.

Інші обласні змагання: 6,0 тис. грн.

Придбання грамот, медалей, кубків, призів для нагородження призерів міських змагань - 54,3 тис.грн.

За інформацією начальника відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради Олени Опанасенко
Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради
Переглядів:64